Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Felköszöntöttük Samut, a kétéves kiselefántot 2023. április 25.

Vasárnap, a Föld Fesztivál harmadik napján tortával köszöntöttük fel Samut, a kétéves kiselefántot, aki egyébként Állatkertünk legnépszerűbb lakója. A születésnapi köszöntéshez természetesen torta is dukált.

Legifjabb elefántunk, Samu 2021. április 24-én látta meg a napvilágot, vagyis második születésnapja igazából hétfőre esett volna. Mi azonban úgy gondoltuk, már vasárnap felköszöntjük az ünnepeltet, hogy minél többen együtt ünnepelhessenek velünk. Vasárnap ráadásul nemcsak egy átlagos hétvégi nap volt, hanem a Föld Fesztivál harmadik napja is egyben, így nem meglepő, hogy ezen a napon közel nyolcezren tiszteltek meg bennünket a látogatásukkal.

Samu különleges születésnapi tortát is kapott, amelyhez a piskótalapokat és a tésztából készült 2-es számot az Állatkerti Alapítvány és az elefántok egyik támogatója, a Mentes Cukrászda készítette. A torta bekészítése után egyszerre engedtük ki a kifutóra Samut, valamint az anyukát, Angele-t, illetve a nagytesót, Arunt, így egyáltalán nem volt biztos, hogy pont az ünnepelt lesz az első, aki a szülinapi finomságot felfedezi. A dolog azonban végül fotózás szempontjából is nagyon szerencsésen alakult, hiszen először Samu kezdett el falatozni a tortából, majd később anyukája, Angele is csatlakozott hozzá, s végül Arun sem maradt ki a szülinapi zsúrból.

Samu egyébként Állatkertünk legnépszerűbb lakója, ami már csak abból is látszik, hogy születése óta összesen 570-en fogadták örökbe jelképesen.

Januárban még korántsem voltunk biztosak abban, hogy Samu egyáltalán megéri a második születésnapját, hiszen egy nagyon veszélyes kór, az elefánt herpeszvírus megbetegedés támadta meg a szervezetét. Állatorvosi csapatunk azonban az állatgondozókkal együttműködve sikeresen vette fel a harcot a betegséggel, és Samu most már újra egészséges.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.