Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Flamingó óvoda az árnyékban 2022. július 21.

Rózsás flamingóinknál összesen huszonhat fióka cseperedik. A legidősebbek már elmúltak háromhetesek, a legfiatalabbak egy hete keltek ki a tojásból. Az ilyen korú apróságokat a felnőttek afféle ovis csoportba terelik össze.

Az európai állatkertekben élő rózsás flamingók egyik legsikeresebben szaporodó és legnépesebb kolóniája a mi Állatkertünkben látható.

Flamingóink évről évre megörvendeztetnek minket legalább egy tucatnyi, de igen gyakran még ennél is több fiókával. Az idei jövevények kikeléséről néhány héttel ezelőtt már hírt adtunk. Akkor huszonkét fióka cseperedett éppen a kifutóban, de – ahogyan azt le is írtuk – további fiókák kikelésére is számítani lehetett, hiszen voltak még fészken ülő, tojáson kotló flamingók is. Azóta már ezekből a fészkekből is kikeltek a fiókák, így most összesen huszonhatan vannak. A legidősebbek már háromhetesek is elmúltak, a legifjabbak pedig bő egy héttel ezelőtt jöttek világra.

A fiókanevelésnek ebben a szakaszában a felnőtt madarak az összes fiókát összeterelik, egyfajta flamingó óvodát hozva létre, mert így sokkal könnyebb vigyázni és felügyelni az ifjú szárnyasokra. A kifutón belül egy árnyas részen van a „csoportszoba", de napról napra egyre több fióka megy le a felnőttekkel a kifutóhoz tartozó tavacskához is.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.