Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Flódni játszik 2018. szeptember 12.

Flódni, a júniusban született sörényes hangyász kölyök valósággal elemében van, ha játékról, bolondozásról van szó. Legújabb kisfilmünkben Flódni és anyukája, a gondos és türelmes Isabela mindennapjaiba nyújtunk betekintést.

Állatkertünk egyik érdekes állata a sörényes hangyász. A faj tartásával 2014-ben kezdtünk el foglalkozni, legalábbis az újabb időkben, mert a XIX. század végén egyszer-kétszer már volt sörényes hangyászunk. A 2014-ben érkezett tenyészpár, Isabela és William nászából először 2016-ban született utód, aki történetesen a Bejgli nevet kapta. Bejgli azóta már fel is cseperedett, és egy másik állatkertbe utazott, de közben itt Budapesten sem maradtunk hangyászkölyök nélkül. Ez év június 16-án ugyanis hangyászpárunk második kölyke is megszületett. A jövevény nősténynek bizonyult, és a Flódni nevet kapta, ahogyan erről már júliusban beszámoltunk, amikor egy kisfilmet is közzétettünk az apróságról.

A legújabb kisfilmünk képkockáin azt láthatjuk, hogy Flódni nyár közepe óta is sokat nőtt, és persze valósággal elemében van, ha játékról, bolondozásról, vagy egyszerűen csak anyukája, a gondos és türelmes Isabela nyaggatásáról van szó. A videó persze csak ízelítő, érdemes személyesen is meglátogatni a sörényes hangyász családot Állatkertünkben.