Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Franci visszatért a természetbe 2015. június 22.

Pénteken szabadon engedtük Francit, a városba tévedt hódot. Az állatot május 11-én találták a XVII. kerületben, s az elmúlt heteket mentőhelyünkön töltötte. A hód egészségi állapota szerencsére kiváló, így nem volt akadálya az elengedésnek.

Honlapunk olvasói bizonyára emlékeznek arra, hogy május 11-én egy hód került be Állatkertünk természetvédelmi mentőhelyére. Az állatot Budapest XVII. kerületében, a Pesti út mentén találták a reggeli órákban. Valószínűleg az éjszaka folyamán a Rákos-patak felől keveredhetett oda, de a meginduló forgalom miatt már nem tudott visszajutni. A kifejlett hódot a Noé Állatotthon Alapítvány munkatársai fogták be, majd Állatkertünk természetvédelmi mentőhelyére került.

Állatorvosaink természetesen meg is vizsgálták a megtalálása napának tiszteletére Francinak elnevezett állatot, de semmiféle sérülésre vagy betegségre utaló jelet nem találtak rajta. Elővigyázatosságból azonban néhány hétre benntartották, s közben munkatársaink hozzáfogtak a szabadon engedés megszervezéséhez. A Duna mentén sikerült is egy alkalmas helyet találni Franci számára, természetesen a helyben illetékes nemzeti parki szakemberekkel egyeztetve.

Magára a szabadon engedésre június 19-én pénteken került sor, az Állatkert – illetve a Magyar Madármentők Alapítvány – , a Noé Állatotthon Alapítvány munkatársainak, valamint az illetékes nemzeti parki szakembereknek a részvételével. Franci néhány másodpercnyi gondolkodás után kisétált a szállítóládából, s sietség nélkül, de nyílegyenesen a víz felé vette az irányt. Láthatóan kedvét lelte új élőhelyében, hiszen még vagy negyed órán át látni lehetett, amint a vadregényes környezet felfedezésével foglalkozik.