Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Guba lett a hangyászkölyök neve 2020. augusztus 4.

Csaknem ötezren szavaztak az egyhónapos sörényes hangyász kölyök nevére. A három választható lehetőség közül a Guba név lett a befutó, a voksok 52,6 %-ával. A korábbi kölykök, Flódni és Bejgli is édesség után kapták a nevüket.

Sörényes hangyász tenyészpárunk, Isabela és William nászából immár harmadszorra született kölyök. A július 5-én világra jött, és utóbb kisfiúnak bizonyult jövevényt az állatkerti „baby boomról" készített kisfilmben is bemutattuk, több más cseperedő kisállattal együtt. Néhány nappal ezelőtt egy szavazást is hirdettünk, hogy a nagyközönség bevonásával döntsük el, mi legyen a hangyászkölyök neve.

Úgy gondoltuk, maradunk a hagyományoknál, és a mostani kicsinek is az édességek világából kölcsönzünk nevet, ahogy az előző kölykök, Bejgli és Flódni esetében is. Így a látogatóink által javasolt nevek közül az előzsűrizés során hármat választottunk ki, s ezeket bocsátottunk szavazásra.

A szavazás csaknem öt napja alatt majdnem ötezer voks érkezett: 12,4 %-uk a Strudlira, 35 %-uk a Zserbóra, 52,6 %-uk pedig a Gubára. Így a hangyászkölyök végül a Guba nevet kapja, így vezetjük be az állatkerti törzskönyvbe is.

A hangyász családon kívül sok más kisállat is látható most Állatkertünkben, hiszen gyermekáldás volt például a mókusmajmoknál, a prérikutyáknál, a flamingóknál, a koronásdarvaknál és a kert sok más lakójánál is.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.