Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Itt lehet szavazni a hangyászkölyök nevére! 2020. július 30.

A hagyományokat követve a hónap elején született sörényes hangyász kölyök is valamilyen édesség után kapja a nevét. Több javaslat is érkezett, ezek közül hármat bocsátunk szavazásra. Voksolni hétfő éjjelig lehet.

Amint arról másfél héttel ezelőtt beszámoltunk, július 5-én világra jött a harmadik budapesti születésű sörényes hangyász kölyök, aki tenyészpárunk, Isabela és William harmadik utódja is egyben. Az örömhír bejelentésekor még nem tudtuk biztosan, hogy milyen nemű a jövevény, s amíg ez nem tisztázódott, nem akartunk előhozakodni a névadás kérdésével sem. Mostanra azonban minden kétséget kizáróan kiderült, hogy a kicsi hím állat, így eljött az ideje annak, hogy megfelelő nevet keressünk neki.

Amióta a sörényes hangyászok szaporodásnak indultak Állatkertünkben, az a hagyomány alakult ki, hogy a kicsiket mindig valamilyen édességről nevezzük el. Nemcsak azért, mert a kis hangyászok is nagyon édesek, bájos megjelenésűek, hanem azért is, mert az első kölyök születésekor, még 2016 őszén, amikor nevet kerestünk neki, már közeledett az advent és a bejgli szezonja, és nem tudtunk szabadulni attól a gondolattól, hogy a sörényes hangyászok színe, mintája némiképp a felszeletelt mákos bejgli metszéslapjára emlékeztet. Így lett Bejgli az első kölyök neve. Aztán 2018-ban, amikor a család egy újabb aprósággal gyarapodott, őt is egy édességről neveztük el Flódninak.

Úgy gondoltuk, ezt a szép hagyományt ezután is megtartanánk. Ennek jegyében több javaslatot is kaptunk, hogy milyen finomság nevét viselje Állatkertünk új állatsztárja. Ezek közül – némi előzsűrizés keretében – végül hármat választottunk ki, ezeket bocsátjuk most szavazásra. A három választható név tehát a következő:

A szavazatokat hétfőn (augusztus 3.) éjfélig várjuk, az eredményt pedig a rá következő napon fogjuk kihirdetni.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.