Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Játék, móka és bukfencek a gorillakifutóban 2022. július 15.

Legújabb kisfilmünkkel Indigo, a négy és fél éves gorilla kislány mindennapjaiba pillanthatnak be honlapunk olvasói. A felvételeket amolyan kedvcsinálónak szánjuk, hiszen a videónál sokkal izgalmasabb élőben megfigyelni a budapesti gorillacsapatot.

A mostanában világra jött kisállatok, például a pusztai macska kölykök vagy a flamingófiókák mellett érdemes odafigyelni Indigóra, a gorilla kislányra is, aki ugyan már négy és fél éves, de mivel a gorillák egyedfejlődése az emberéhez hasonlóan sokáig tart, ezzel az életkorral még bőven gyereknek számít. Ennek megfelelően sokat játszik, bolondozik, és természetesen igyekszik bevonni a dologba a csapat többi, felnőtt tagját is.

A gorillák tartása Állatkertünkben több szempontból is fontos. Részben, mert nagyon népszerűek, és látogatóink nagyon kíváncsiak rájuk, de az ismeretterjesztés miatt is nagyon tanulságos ezeknek az emberszabásúaknak a bemutatása. Arról már nem is beszélve, hogy kritikusan veszélyeztetett állatfajról van szó, tehát állatkerti tartásuknak, szaporításuknak természetvédelmi jelentősége is van. Állatkertünk pedig elkötelezett résztvevője a veszélyeztetett fajok védelme, illetve az élővilág sokféleségének megőrzése érdekében szerte a világon végzett természetvédelmi munkának.

Állatkertünkben egy öttagú gorillacsapatot láthat a nagyközönség, akik közül a két legidősebb állat már a negyvenedik életévén is túl van, vagyis olyan korúak, ami a természetben már nem is szokott előfordulni. Persze vannak fiatalabb gorilláink is, a legifjabb történetesen a kisfilmen is látható Indigo, aki 2017. december 23-án látta meg a napvilágot. Ő az ötödik budapesti születésű gorilla. Idősebb testvérei már felnőttek, és másik állatkertbe – Madridba, Barcelonába, Sanghajba, Opoléba – költöztek, közülük többnek azóta már saját utódai születtek.

A mi Állatkertünkben élő öt gorilláról többet is megtudhatnak mindazok, akik személyesen is ellátogatnak hozzánk. Különösen délután 1 órakor érdemes gorilláink bemutatóhelye felé venni az irányt, hiszen ilyenkor egy látványetetés keretében munkatársaink mesélnek is ezekről a csodálatra méltó emberszabásúakról. A szóban forgó látványetetés egyébként a Légy ott! élményprogram sorozat része, amelynek teljes programkínálata itt olvasható.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.