Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Kisfilm a mhorr gazella gidákról 2020. január 17.

Legújabb kisfilmünkben a nemrég született mhorr gazella gidákat mutatjuk be, akik nemcsak aranyosak, hanem nagyon ritkák is, hiszen ezek a gazellák természetes élőhelyükről kipusztultak, s ma már csak az állatkerteknek köszönhetően léteznek.

A múlt héten már beszámoltunk arról, hogy még november elején két mhorr gazella gida született Állatkertünkben, két különböző anyától, két nap különbséggel. Ez igen nagy öröm mindannyiunk számára, nemcsak azért, mert a kicsik nagyon aranyosak, hanem azért is, mert a mhorr gazellák természetes élőhelyükről már teljesen kipusztultak. Megritkulásának okairól, a velük kapcsolatos állatkerti tenyészprogramról (amelynek köszönhetően ezek a patások még ma is léteznek), és azokról az eredményekről, amelyet Állatkertünkben 2007 óta sikerült elérni e ritka állatok szaporítása terén, múlt heti cikkünkben részletesebben is írtunk. Most egy kisfilmet szeretnénk honlapunk olvasóival megosztani.

A felvételeket a gazellák egyik gondozója, Kovács Béla készítette akkor, amikor a kicsik még csak hathetesek voltak. Akkoriban a belső férőhelyen még mindkét anya a maga borjával külön-külön istállóban, „szülőszobában" lakott, de amikor rövid időre a kifutóra is kiengedtük őket, a két anya a két kicsivel együtt futkározhatott odakint. Azóta persze már eltelt további négy hét, a gidák fején megjelentek a szarvak kezdeményei, és ezen a héten már össze is engedtük őket a csapat többi tagjával. Kivéve persze Gedeonnal, a hímmel, aki bent az istállóban mindig külön „szobában" lakik.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.