Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Kisfilm a vombatkölyök éjjeli felfedezőútjairól 2019. április 19.

Legújabb kisfilmünkben azt mutatjuk be, mivel tölti az éjszakákat a cseperedő vombatkölyök. Egyre gyakrabban jön elő a felszín alatti járatrendszerből, hogy felfedezze a kifutóját. Ahhoz viszont még szerencse kell, hogy nappal is megláthassuk.

Január végén jelentettük be, hogy ismét szaporodtak Állatkertünkben a csupaszorrú vombatok (Vombatus ursinus). A dolog szakmai szempontból óriási eredménynek számít, de azért is érdekes, mert a vombatok nagyon aranyos állatok. Legutóbbi kisfilmünket nehéz nem mosolyogva végignézni, hiszen a képkockákon láthatjuk, mivel tölti az éjszakákat az apróság. Rendszeresen előjön ugyanis a felszín alatti üregrendszerből, hogy magát a kifutót felfedezze. A mozgása időnként kicsit esetlen, de ez a felnőttekre is jellemző bizonyos mértékig. Viszont – amint a felvételekből kiderül – fürge is tud lenni, ha például megijed valamitől.

A vombat mellett más, állatkertekben ugyancsak ritkán szaporodó fajnál is volt gyermekáldás, hiszen a tojásrakó emlősök közé tartozó, a kacsacsőrű emlőssel rokon hangyászsünöknél is van egy apróság. A kis hangyászsünt persze most még nem láthatja a nagyközönség, és a vombathoz is kell egy kis szerencse, de sok más kisállat is van, akikben viszont már most is zavartalanul gyönyörködhet a nagyközönség. Például a kis vízidisznókban, a nagy mara kölykökben, a virgonc ifjú vadkutyákban, vagy épp a gyimesi racka juhoknál született bárányokban. Az egyik tigrispitont pedig megfigyelhetjük, hogyan kotlik a tojásokon.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.