Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Kisfilm Flódniról és Briósról 2018. július 23.

Legújabb kisfilmünkben az öthetes sörényes hangyász kölyköt, és a nála alig pár héttel idősebb kis matakót mutatjuk be. Mindkét jövevény egy-egy süteményről kapta a nevét. Cikkünkből az is kiderül, hogy miért.

Honlapunkon sosem mulasztjuk el, hogy lehetőleg minden jövevényre felhívjuk a figyelmet, aki Állatkertünkben születik, vagy kel ki a tojásból. Így volt ez a sörényes hangyásszal és a matakóval is, hiszen korábban mindkettőjük világra jöveteléről beszámoltunk. Most azonban kisfilmen is bemutatjuk őket!

A kis sörényes hangyász egyébként nősténynek bizonyult, a kis matakó pedig hímnek: előbbi a Flódni, utóbbi pedig a Briós nevet kapta. És hogy miért pont sütemények után kapták a neveiket? A dolog még 2016-ban kezdődött, amikor az első budapesti sörényes hangyász megszületett. A névadásra akkor már advent idején került sor, és bizony nem lehetett nem észrevenni, hogy a hangyászok jellegzetes mintázata mennyire emlékeztet egy bejgli metszéslapjára. Így aztán az akkori hangyászkölyök a Bejgli nevet kapta. Bejgli azóta már felcseperedett, és egy csehországi állatkertbe költözött, s Isabella, a sörényes hangyász anyuka azóta már második kölykét, Begli húgát neveli. Ha már az idősebb testvérnek süteményre utaló neve van, a gondozók ilyen nevet kerestek a második hangyászkölyöknek is. Így kapta a Flódni nevet. S innen már csak egy lépés volt, hogy a kis matakó is egy süteményről legyen elnevezve, annál is inkább, mivel a hangyászok és az övesállatok, vagy tatuk (amelyek közé a matakó is tartozik), rokonságban állnak egymással.