Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Konyha 11 ezer állatnak 2022. október 8.

Legújabb kisfilmünkben egy érdekes helyszínre, Állatkertünk központi takarmánykonyhájára kalauzoljuk el honlapunk olvasóit. Munkatársaink 859 különböző állatfaj több mint 11 ezer egyedének szakszerű táplálásáról gondoskodnak nap mint nap.

Háromszáznál is több különféle finomság szerepel Állatkertünk bevásárlólistáján, melyek nagy részét központi konyhánkban, vagyis – ahogy hivatalosan nevezik – a takarmányozási központban készítenek elő munkatársaink. Az esti sétákon, amelyek az állatkerti kulisszák mögötti világba nyújtanak betekintést a résztvevőknek, régebben gyakran felkerestük a takarmánykonyhát is, de erre mostanában – elsősorban a koronavírus világjárvánnyal kapcsolatos óvintézkedések miatt – nem nagyon volt lehetőség. Ezért arra gondoltunk, hogy egy kisfilm segítségével nyújtunk bepillantást az ott folyó munkába.

Aki állataink takarmányozásának további részleteire is kíváncsi, további érdekességeket is megtudhat Mit esznek az állatkert lakói? című írásunkból, amelyet még 2020-ban tettünk közzé ebben a témakörben.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.