Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Ma ünnepeljük az orrszarvúak világnapját! 2022. szeptember 22.

Jó alkalom ez, hogy felhívjuk a figyelmet ezekre az érdekes állatokra, a fennmaradásukat fenyegető veszélyekre, és azokra az erőfeszítésekre, amelyeket a megmentésükért tesznek világszerte, és amiben a mi Állatkertünk is részt vesz.

Esztendőről esztendőre igyekszünk megemlékezni az orrszarvúak világnapjáról. Így tettünk például a tavalyi és a tavalyelőtti évben is. A téma számunkra különösen fontos, hiszen Állatkertünkben nagy hagyományai vannak az orrszarvúak tartásának, ráadásul intézményünk szakmai körökben egyebek mellett arról is nevezetes, hogy a földkerekség első olyan orrszarvúja (és egyébként a második is), aki mesterséges termékenyítés eredményeként született meg, itt Budapesten látta meg a napvilágot. Ennek különösen azért van jelentősége, mert maga a mesterséges termékenyítés, amelynek részleteit a nemzetközi csapatnak sikerült kidolgoznia, egy újabb eszköz azoknak a szakembereknek a kezében, akik világszerte – akár a vadonban, akár az állatkertekben – az orrszarvúak megmentésén, védelmén munkálkodnak.

Aki érdeklődik az orrszarvúak iránt, honlapunkon sok érdekes információt talál erről a témáról. Hiszen korábban már írtunk az orrszarvúakat fenyegető veszélyeztető tényezőkről, az északi és a déli szélesszájú orrszarvúakról, vagy arról, hogy már az állatkerti orrszarvúakat is védeni kell a vadorzóktól. Saját orrszarvúinkkal kapcsolatban pedig egy videóban, amely az állatainkkal végzett tréningekről szólt, az orrszarvúakkal való munkát is bemutattuk.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.