Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Manka és Panka is megérkezett 2020. július 23.

A tavasszal óta nálunk élő hím aranyszőrű takin mellé nemrégiben két nőstény is érkezett. A három állat hamar össze is szokott egymással, így most már az egész takin tríót együtt láthatja a nagyközönség a Nagyszikla oldalában található kifutóban.

Amikor június elején beszámoltunk a sem nálunk, sem más hazai állatkertben korábban soha nem tartott aranyszőrű takin érkezéséről, nemcsak azt meséltük el, hogy mit kell tudni ezekről a különleges hegyvidéki patásokról, és hogy az ógörög mitológiából ismert aranygyapjú legendája is minden valószínűség szerint erre az állatra vezethető vissza, hanem azt is elmondtuk, hogy az akkor érkezett fiatal hím állat, Janek mellé hamarosan két nőstényt is szerzünk. Ez azóta meg is történt.

A Belgiumból érkezett Manka és Panka még az elmúlt hetekben a szokásos karantén idejét töltötte, ennek letelte után pedig összeengedtük őket Janekkel. Így most már együtt van a takin trió.
Nagyon szeretnénk, ha idővel utódaik is születnének, egyrészt, mert a takinborjak nagyon aranyosak, de azért is, mert az aranyszőrű takin ritkulóban lévő, sebezhető helyzetű patás, így állatkerti szaporításuk természetvédelmi szempontból is fontos. Persze a szaporulatra várni kell, hiszen a mi három takinunk még nagyon fiatal: Janek alig két és fél éves, nemrég érte el az ivarérettséget, Panka és Manka pedig még csak most lesznek másfél esztendősek.

Az aranyszőrű takinokon kívül egyébként más újdonsággal is találkozhatnak, akik mostanában felkeresik az Állatkertet. Az eddig is bemutatott három kengurufaj mellett ugyanis negyedikként immár a sokáig kihaltnak hitt Parma-kengurukat is meg lehet csodálni nálunk.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.