Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Margitszigeti életképek 2022. július 22.

Legújabb kisfilmünkben a Margitszigeti Kisállatkertben készült felvételek segítségével villantunk fel néhány életképet, kedvcsináló gyanánt. Aki a Margitszigeten jár, ne mulassza el felkeresni a hangulatos kertecske négylábú vagy szárnyas lakóit!

Bizonyára sokan tudják, hogy a városligeti Állatkert mellett intézményünk tartja fenn a Margitszigeti Kisállatkertet is. Ezért aztán itt a honlapon, és a közösségi média felületeinken is igyekszünk beszámolni az ottani látnivalókról, vagy arról, hogy milyen aktuális események történtek ott mostanában, a gólyafiókák cseperedésétől kezdve egészen a dámszarvas borjú születéséig. Ezúttal egy kisfilm segítségével mutatunk be életképeket a Margitszigeti Kisállatkertből.

Egyébként pont az idén van húsz esztendeje annak, hogy átvettük az akkor felújított Margitszigeti Kisállatkert működtetését. A bemutatóhelyen egyrészt a középkori vadaskertek és kolostorkertek hagyományait igyekeztünk felidézni, olyan kertekét, amelyek a török idők előtt a Margit-szigeten is létezhettek. Ezért tartunk például dámszarvasokat, amely fajt épp Mátyás király korában telepítettek be először a hazai vadasparkokba, majd onnan talán a török időkben kiszabadulva lettek a hazai erdők jellegzetes, bár nem őshonos lakóivá. A nyulak tartása is a régi hagyományokat idézi fel, hiszen – amint sokan tudják – a Margit-szigetet a középkorban latinul Insula Leporum, azaz a „Nyulak szigete" néven emlegették. De vannak itt selyemtyúkok és más díszbaromfik, pónilovak, valamint számos mentett madár, akik közül a gólyák még költeni is szoktak ezen az igazán különleges helyszínen. Az idei gólyafiókák, akik közül néhány a kisfilmbe is látható, a felvételek készítése óta már akkorára nőttek, hogy immár szülői gondoskodásra sincs szükségük.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.