Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Megnyílt a Lepkekert 2019. május 31.

Állatkertünk népszerű látványossága a Lepkekert. A szezonális bemutatóhely rendszerint május végétől látogatható. Az idei szezont 21 trópusi lepkefaj hatszáz egyedével indítjuk. Kisfilmünkben megmutatjuk, hogyan népesítettük be velük a Lepkekertet.

Újra nyitva áll a nagyközönség előtt a Pálmaház szomszédságában található Lepkekert. A 260 négyzetméter alapterületű bemutatóhely 1200 köbméternyi légterében 21 trópusi lepkefaj mintegy hatszáz egyedét csodálhatja meg a nagyközönség. Lepkekertünknek már csaknem két évtizedes hagyománya van, és a bemutatott fajok közül sokat helyben is sikerült már szaporítani. Az induló állomány azonban minden esetben lepkefarmokról származik, s mostanában az utánpótlást is ilyen farmoktól szerezzük be.

Az idei induló lepkeállományunk újvilági, a trópusi Közép- és Dél-Amerikában őshonos, szebbnél szebb fajokból áll. Ezek az állatok mind egy Costa Ricában működő lepkefarmról származnak, ahol a lepkefarmerek számos látványos és érdekes lepkét szaporítanak nagy sikerrel. A szállításra akkor kerül sor, amikor a hernyók bebábozódnak. Amíg báb állapotban vannak, megfelelő csomagolásban légi úton több ezer kilométert tesznek meg Miamin és Frankfurton keresztül, s ezután érkeznem meg hozzánk Budapestre. Az alábbi kisfilmen azt mutatjuk be, mi történik a bábok kicsomagolása után.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.