Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Mérlegen a manulok 2022. június 30.

Az Állatkertünkben látható sok-sok kisállat közül a pusztai macska, azaz manul kölykök hat héttel ezelőtti bemutatkozásuk óta különösen nagy népszerűségre tettek szert. Munkatársaink ma ismét kézbe vették őket, hogy ellenőrizhessük a fejlődésüket.

Hat héttel ezelőtt mutatkoztak be az aranyos pusztai macska kölykök, akikről akkor egy kisfilmet is közzétettünk. Most, tizennégyhetes korukban ismét kézbe vettük őket, egyrészt egy kontroll vizsgálat miatt, másrészt pedig azért, hogy ellenőrizzük a súlygyarapodásukat.

Május derekán a hat kölyök súlya 598 és 770 gramm között alakult, most a legkisebb 1,8 kg-ot, a legnagyobb pedig 2,4 kg-ot nyomott. Ez igen jó eredménynek mondható, főképp azt figyelembe véve, hogy a kölykök elég sokan vannak, hiszen a manul néven is ismert pusztai macskáknál az ellésenkénti utódszám általában kevesebb, hatnál több pedig egyáltalán nem szokott lenni.

A kölykök egyébként nevet is kaptak, azt a névadási gyakorlatot követve, ami a perzsa leopárdjainknál is szokás, vagyis, hogy az egy alomban született kölykök azonos kezdőbetűvel kapnak nevet, és az újabb és újabb almoknál egyre haladunk előre az ábécében. Mivel manuljainknál most először volt sikeres gyermekáldás, ezért A-betűs neveket kerestünk, méghozzá olyanokat, amelyek Ázsia belső területein, azaz a pusztai macskák őshazájában használatosak. Az egyetlen nőstény manulkölyök az Altana nevet kapta, öt fivérének pedig Aldan, Algyr, Arkas, Aysen és Aytas lett a neve.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket!