Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Ősz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Moana lett a dolmányos hangyász neve! 2023. február 10.

Csütörtök éjfélig lehetetett szavazni nemrégiben érkezett nőstény dolmányos hangyászunk nevére. A Moana név lett a befutó, erre érkezett a legtöbb voks. Moanát és párját, Ricardót a Pálmaházban láthatja a nagyközönség.

Többféle szokás és hagyomány van Állatkertünkben az állatok elnevezésével kapcsolatban, és – amint láthatjátok – igen gyakran a nagyközönség segítségét is kérdjük a név kiválasztásához. Szavazás eredményeként kapott nevet például Nico, a lajhárgyerek, Maya és Lobo, a két ifjú óriásvidra, sőt még Samu, a kiselefánt is, aki továbbra is Állatkertünk legnépszerűbb lakója.

De nagy népszerűségnek örvendenek a dolmányos hangyászok is, hiszen igazán bájos állatkák, ráadásul ezt a fajt utoljára nyolc évtizede mutattuk be. A hím állat, Ricardo már decemberben bemutatkozott, azóta pedig egy párt is kapott maga mellé. A nősténynek azonban érkezésekor még nem volt neve, ezért neki mindenképpen nevet kellett keresni. És úgy gondoltuk, ez esetben is látogatóinkhoz fordulunk.

Három előzsűrizett nevet bocsátottunk szavazásra még a hétfői napon. Voksolni csütörtök éjfélig lehetett, és ez alatt a néhány nap alatt is több ezer szavazat érkezett. A legtöbb voksot a Moana név kapta, így ezt jegyezzük be az állatkerti nyilvántartásba. Maga a név tulajdonképpen hawaii eredetű női név, ami nagy kiterjedésű vizet, tengert, óceánt jelent. Bár a dolmányos hangyászok nem a csendes-óceáni szigeteken, hanem Dél-Amerikában őshonosak, a név mégis utal arra, hogy ez az állatfaj az óceán túloldaláról való. A mi állataink, Moana és Ricardo persze már Európában, állatkertben születtek. Bízunk abban, hogy a kettejük között most kibontakozó szerelmi történet nyomán később nekik is lesznek utódaik.

A napokban egyébként kiváló lehetőség kínálkozik dolmányos hangyászaink, és persze az összes többi állatunk meglátogatására is, hiszen Valentin-napi páros kedvezménnyel várjuk a nagyközönséget, méghozzá nemcsak Bálint-napján, hanem már most szombattól négy napon keresztül.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.