Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Óvoda lett a Dél-Amerika kifutóból! 2021. június 18.

Valóságos „baby boom” van most Állatkertünkben, alig győzünk beszámolni a sok kisállatról. Például a vízidisznó és a nagy mara kölykökről, akik a Dél-Amerika kifutóban láthatók. Jön a hétvége, a vakáció, érdemes meglátogatni az állatkerti ifjúságot!

Látogatóink egybehangzó véleménye szerint a Dél-Amerika kifutóban látható nagy marák úgy néznek ki, mintha nyúl, kenguru, őzike és ugróegér lenne egy testben. A valóságban ők Dél-Amerika déli részén, az ottani füves területek jellegzetes rágcsálói, akik rendszeresen szaporodnak is Állatkertünkben. Ugyanez igaz a vízidisznókra, akik a Föld legnagyobb termetű rágcsálói (legalábbis jelenleg, a földtörténeti múltban léteztek vízilóméretű rágcsálók is). Mindkét fajnál gyermekáldás volt, így a nagy maráknál és a vízidisznóknál is több kölyök cseperedik.

Egyébként rajtuk kívül is igen sok kisállatot lehet megcsodálni Állatkertünkben, kezdve mindjárt Samuval, a kiselefánttal, a fekete hattyú fiókákkal, akik sokat nőttek az elmúlt hetekben, aztán folytatva a tíz virgonc vadkutya kölyökkel, az éji majom kölyökkel, a kis prérikutyákkal, illetve a tarvarjú fiókákkal és a mókás üregi bagoly gyerekkel.

És ezzel még nem is soroltuk el az összes, mostanában született kisállatot! Nem is beszélve például a két orangután gyerekről, akik ugyan a múlt év második felében születtek, ám mivel az emberszabású majmokat az emberhez hasonlóan aránylag lassú egyedfejlődés jellemzi, ők még most, több mint félévesen is egészen kicsiknek számítanak.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.