Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Pancsoló tapír kislány 2020. július 21.

Legújabb kisfilmünkben Hadát, a február végén született tapír kislányt mutatjuk be pancsolás közben. A tapírok nemcsak a nyári meleg miatt vetik magukat a hűs habok közé, hanem a természetben is kötődnek a vizes élőhelyekhez.

Hada, a tapír kislány február végén látta meg a napvilágot. Az első hetekben persze nem láthatta a közönség, hiszen ilyenkor a legteljesebb nyugalmat kell biztosítani a kicsi és anyukája számára. Mire március első felében a nagyközönség is megcsodálhatta volna, jöttek a koronavírus miatt bevezetett korlátozások, így ezután meg ezért nem látták a látogatók. A kicsi hivatalos bemutatkozására végül április elején került sor, persze nem élőben (hiszen az Állatkert még akkor is zárva volt), hanem az interneten keresztül, egy a közösségi médiában közzétett kisfilm segítségével. Ugyancsak az interneten keresztül lehetett szavazni a kicsi nevére, és kisfilmen mutattuk be a jövevény első kifutóbeli sétáit is.

Május 20-án, amikor végre újra megnyithattuk a kapukat a nagyközönség előtt, látogatóink végre a saját szemükkel is láthatták a kistapírt. Volt, aki belépés után egyből a tapírok felé vette az irányt, hogy minél hamarabb láthassa Hadát.

Legújabb kisfilmünkben pancsolás közben láthatjuk a kicsit. Ezek az állatok őshazájukban, Dél-Amerikában is nagyon kötődnek a vízhez, természetes hát, hogy Állatkertünkben is olyan kifutót alakítottunk ki számukra, ahol kedvükre lubickolhatnak. A tapíroknak az úszást nem nagyon kell tanulniuk, ösztönösen tudják, hogy mozogjanak a vízben, csak a medencéből való ki- és bejövetel okozott kezdetben némi nehézséget a kicsinek. Meg persze meg kellett erősödnie azoknak az izmoknak, amelyek az úszáshoz szükségesek. Hada még mindig főleg anyukájával szokott pancsolni, de egyre önállóbban fedezi fel a medencét, és az őt körülvevő világ többi részét.

A Hadáékkal társbérletben lakó többi dél-amerikai állat közül a nagy marák és a nanduk kevésbé osztják a tapírok víz iránti lelkesedését, viszont a vízidisznók maguk is meg szoktak mártózni, sőt, időnként még a kifutóra be-berepülő tőkés récék, azaz vadkacsák is szokták itt szelni a hullámokat.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.