Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Reggeli az Akváriumban 2021. május 7.

Bár az Állatkert bemutatóhelyeinek többsége már újra látogatható, a Pálmaház alatti Akvárium újranyitására egy kicsit még várni kell. Addig viszont itt van legújabb kisfilmünk, amelyben néhány itt lakó halat mutatunk meg reggelizés közben.

Ahogy azt szinte mindenki tudja már, Állatkertünk május elseje óta újra látogatható, igaz, a jogszabályok előírásainak megfelelően a 18 éven felüliek most még csak védettségi igazolvánnyal léphetnek be. A szabadtéri bemutatóhelyek szinte mindegyikét megnyitottuk, és a beltériek, az állatházak többsége is látogatható már.
A néhány kivétel egyike a Pálmaház alatt található Akvárium, amelynek újbóli megnyitásra még egy kicsit várni kell (de maga a Pálmaház már nyitva van). Arra gondoltunk, hogy addig is kisfilmen mutatjuk be a medencék néhány lakóját, méghozzá nem is akármikor, hanem az egyik legérdekesebb időszakban, etetés idején.

A legtöbb itt lakó faj Dél-Amerika trópusi édesvizeiben honos, de például a murénák tengeri állatok. Állatkerti menüjük nagyrészt apróhalból, heringből és kagylóból áll, de a pakuk, azaz gyümölcsevő piráják természetesen gyümölcsöt, néhány állat pedig polipot is kap.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.