Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Skarlátszín tollruhában 2023. március 28.

A Dél-Amerika északi részén őshonos skarlát íbisz az Állatkertünkben látható 123 madárfaj között a legfeltűnőbbek közé tartozik harsány, skarlátvörös tollazata miatt. A Fácánház röpdéjében lehet megcsodálni őket, ott, ahol a rózsás kanalasgémeket is

Tizenegy nappal ezelőtt írtunk a rózsás kanalasgémekről, Rózsáról és Sándorról, akik Állatkertünkben a Fácánház egyik röpdéjében kaptak helyet. Ugyanitt laknak a skarlát íbiszek, más néven skarlátbatlák (Eudocimus ruber) is, akiknek a tollazata még harsányabb, még intenzívebb árnyalatú, egyenesen skarlátvörös színű.

A skarlát íbisz Dél-Amerika északi részén, az ottani folyók torkolatvidékén, de mangrove mocsaraknál és mindenféle más helyeken is előfordul, ahol a sekély vízben gázolva apró állatokat, gerincteleneket vagy kisebb halakat zsákmányolhat. Trinidad és Tobago számára a skarlát íbisz címerállat is, habár a köztársaság címerében rajta kívül még két másik madárfaj is helyet kapott.

Állatkertünkben hosszú évek óta sikeresen tartjuk a skarlát íbiszeket, sőt, időnként még szaporulattal is megörvendeztetnek bennünket. Egyébként a skarlát íbiszeken kívül más íbiszfélékkel is találkozhat a hozzánk ellátogató közönség. Hiszen ebbe a családba tartoznak a már említett rózsás kanalasgémek, a batlák és a tavarjak is.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.