Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Strandol az elefántcsalád 2019. június 8.

Legújabb kisfilmünkön elefántjaink vízi legutóbbi vízi kalandjait örökítettük meg. Angele, az anyuka, Assam, az apuka, és Arun, a másfél esztendős kiselefánt láthatóan igazi családi programnak tekintik a strandolást.

Állatkertünk elefántjai számára minden kényelemmel ellátott férőhelyez biztosítunk, amelyhez méretes medence is tartozik. Az 1999-ben átadott medence akkora, hogy az állatok akár a fejük búbjáig is elmerülhetnek benne. És ezt láthatóan örömmel meg is teszik, különösen akkor, ha végre az időjárás is nyáriasra fordul.
Legújabb kisfilmünkön azt láthatjuk, amint elefántjaink igazi családi programot csinálnak a strandolásból. Angele, az anyuka, Assam, az apuka, és Arun, a 2017 őszén született, mostanra már több mint másfél esztendős kiselefánt önfeledten pancsol, játszik és hancúrozik a habok között, s amint láthatjuk, folyamatosan kedveskednek egymáshoz. Az igazán idillinek és harmonikusnak mondható családi videó már csak azért is különleges, mert a természetben élő elefántoknál a hímek magányos életmódot folytatnak, és nemigen vesznek részt az utódok nevelésében. Ebből adódóan az állatkerti apaelefántokat sem lehet mindig összeengedni utódaikkal. A mi Assamunk viszont igazán jó természetű apuka, aki kisfiát gyengéd szeretettel veszi körül.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.