Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Szombattól látogatható a Lepkekert 2022. május 27.

Legújabb kisfilmünkben azt mutatjuk be, mi történt az elmúlt napokban a Lepkekertben, és hogy hogyan készültünk fel a most szombati megnyitásra. Huszonnégy trópusi lepkefaj több mint hatszáz egyedével várjuk a nagyközönséget.

Bár Állatkertünkben huszonkét éve van Lepkekert, nem látogatható minden évszakban. Hiszen egy szezonális látnivalóról van szó, amely általában késő tavasztól kora őszig áll nyitva a látogatók előtt. A lepkekerti szezont persze idén is úgy igyekeztünk előkészíteni, hogy a gyermeknap hétvégéjére már megnyithassuk a Lepkekertet látogatóink előtt.

Az induló állomány mindig lepkefarmokról érkezik, jelen esetben Costa Ricából, a lepkék pedig bebábozódva teszik meg a több ezer kilométeres utat, természetesen repülővel. Báb állapotban lehet ugyanis a legbiztonságosabban szállítani őket. Megérkezés után munkatársaink kicsomagolják a bábokat, majd a bábszekrénybe kerülnek, és ott kelnek ki, méghozzá a nagyközönség szeme láttára.

Hatszáznál is több báb érkezett, ezekből az elmúlt napokban is folyamatosan keltek ki a lepkék, így a szombati megnyitásra már sok kikelt, és a Lepkekert légterében repkedő egyedet csodálhat meg, aki felkeresi Állatkertünknek, illetve jó eséllyel szemtanúja lehet újabb lepkék kikelésének is.

Amíg a lárvaállapotú lepkék, azaz a hernyók leveleket esznek, a kifejlett lepkék inkább az édes, energiában dús táplálékot keresik. Részben a Lepkekertben virító sok-sok virág nektárját szívogatják, részben azt a mesterséges nektárt, amelyet fiolákban helyezünk ki nekik. Emellett félbevágott gyümölcsöket, banánt és narancsot is kapnak, amit szintén nagyon kedvelnek.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.