Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Tíztől fél négyig látható a kiselefánt 2017. november 21.

A látogatási idő extra korlátozása nélkül, vagyis az állatházak rendes téli nyitvatartási idejének teljes hosszában látogatható a kiselefánt. Ám továbbra is azt kérjük, mellőzzék a vaku használatát, a hangoskodást és az állatok etetését.

Továbbra is szépen cseperedetik Arun, a november 8-án született kiselefánt. Olyannyira, hogy most már a látogatási idő korlátozására sincs szükség. Mint ismeretes, november 11 óta már meg lehet tekintetni az állatot, de erre eddig csak napi négy órán keresztül, délelőtt 10 és délután 2 között volt lehetőség. Az állatorvosok és a gondozók azonban most már elérkezettnek látták az időt a korlátozás feloldására, így mostantól az állatházak szokásos téli nyitvatartási idejében, vagyis délelőtt 10-től délután fél 4-ig mindvégig látható lesz a kiselefánt. Azt persze nem tudjuk megígérni, hogy mindvégig folyamatosan ébren is lesz, de ez nem is várható el egy kéthetes újszülöttől. Ha az időjárás engedi, Arunt és családját a gondozók a kifutóra is kiengedik, ilyenkor tehát nem az Elefántcsarnokban, hanem a kifutóban lehet látni őket (méghozzá a két elefántkifutó közül abban, amelyik a régi Elefántház és az új Elefántcsarnok között van, a másik kifutót ugyanis Assam, az apaelefánt lakja).

Az Elefántcsarnokban a teljes látogatási időben önkéntesek teljesítenek szolgálatot. Ők figyelmeztetik a látogatókat arra, hogy a kiselefánt nyugalma érdekében mellőzzék a hangoskodást, hogy ne etessék az állatokat, és hogy fényképfelvételek készítésekor kerüljék a villanófény használatát. Kérjük, működjenek együtt a helyszínen szolgálatot teljesítő munkatársainkkal!