Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Tortával ünnepeltük az Állatkert születésnapját 2023. augusztus 10.

Szerdán voltunk 157 évesek, hiszen Állatkertünk – Magyarország legelső, és a világ egyik legrégebbi állatkertjeként – 1866. augusztus 9-én nyitotta meg kapuit. Az eseményre különleges születésnapi torta készült, elsősorban állataink ízlése szerint.

Állatkertünk 157. születésnapjára különleges szülinapi tortával is készültünk: olyannal, amely nemcsak emberi fogyasztásra alkalmas, hanem a növényevő és mindenevő állatoknak is adható. A különleges finomságot az Állatkerti Alapítvány egyik támogatója, a Suhajda Cukrászda és Csokoládémanufaktúra cukrászai készítették, Szentandrási-Szabó Emese mestercukrász vezetésével, a Törpe Tortagyár gyermekfoglalkoztató támogatásával.

A végleges torta elkészítését gondos kísérletezés, illetve próbasütések előzték meg, hogy a megfelelő recept kialakuljon. Maga a torta, amely valójában egy gyümölcskenyér jellegű finomság, rizsből, répából, almából, banánból, kókuszzsírból, zabitalból, tojásfehérjéből, teljes kiőrlésű lisztből, zabpehelyből, puffasztott rizsből és puffasztott árpából készült, a tetejére pedig díszítésként különféle gyümölcsök és zöldségek, például főtt csöves kukorica, görögdinnye, ananász, ribizli és szőlő került.


A születésnapi tortát reggel 9.30-kor mutattuk be a nagyközönségnek és a sajtó, a médiumok képviselőiek, majd Állatkertünk vezetője, dr. Sós Endre természetvédelmi és állategészségügyi igazgató vágta fel és porciózta ki a kert különböző, növényevő vagy vegyesevő táplálkozású lakóinak. Többek között a gyűrűsfarkú makik, az ecsetfülű disznók, a vízilovak, az elefántok, a szélesszájú orrszarvúk, a tevék és a tapírok is kaptak a tortából, akik mindannyian nagy örömmel kebelezték be a születésnapi desszertet.