Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Virágpompa a zárt kapuk mögött 2020. április 3.

A kényszerű zárva tartás a nagyközönség most nem láthatja, így a világhálón keresztül mutatjuk meg Állatkertünk parkjának virágzó díszfáit. Nemcsak a japáncseresznyék és a vérszilvák, hanem a liliomfák is virágoktól roskadoznak.

A Fővárosi Állat- és Növénykert – ahogy hivatalos neve is mutatja – nemcsak állatokkal, hanem növényekkel is foglalkozik. Ráadásul nemcsak úgy, hogy parkosított környezetben mutatja be az állatokat, hanem gyűjteményes kertként éppúgy igyekszik bemutatni a növények sokféleségét, mint ahogy az állatvilágét is. Ez annyira jól sikerül, hogy valójában a kert területén többféle növényt mutatunk be, mint állatot, pedig az állatgyűjtemény maga is a legváltozatosabb, a fajokban leggazdagabb az ország összes állatkertje közül, és nemzetközi összehasonlításban is kimagasló.

Állatkertünk növényeiről itt a honlapon is rendszeresen hírt szoktunk adni. Az idei vegetációs időszak kezdete óta beszámoltunk már az első hóvirágokról és téltemetőkről, majd pedig a tőzikékről is. Persze akkoriban még el is lehetett jönni az Állatkertbe, megnézni a szirmot bontott virágokat. Most, amikor a koronavírus járvány miatt átmenetileg zárva kell tartanunk a kapukat, még fontosabb, hogy honapunkon beszámoljunk a most virágzó növényekről, és képen is bemutassuk őket, hiszen látogatóink most nem tudnak eljönni hozzánk, hogy megcsodálják a virágba borult parkot.

Az Állatkert legszebb pontja az évnek ebben a szakában a Japánkert, ahol különösen a virágoktól roskadozó japáncseresznyéken akad meg az ember szeme. Ezekből a pompás díszcseresznyékből több különböző fajta, példádul Kazan vagy Higan díszcserenye ezekben a napokban a legszebb. Díszcseresznyék persze nemcsak a Japánkertben vannak, hanem Állatkertünk több más pontján is. A vadbivalyok kifutója mellett álló, szintén virágzó díszfák viszont nem japáncseresznyék, vérszilvák, amelyek egyébként ugyanabba a rokonsági körbe tartoznak. Szirmot bontottak a liliomfák, azaz magnóliák is: ezekből szintén több található a kertben, a legszebb példány a Japánkert szélén, a Nagy-tó szomszédságában található.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.