Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Válasszunk együtt nevet a zebracsikónak!2023. május 18.

Már tudjuk róla, hogy kislány, de nevet még nem kapott a május első napjaiban született aranyos zebracsikó, akit egyre többször látni már a kifutóban. Négy előzsűrizett, előzetesen kiválasztott névre lehet szavazni szerdán éjfélig.

Állatkerti dínókról a nemzetközi dinoszaurusz napon2023. május 16.

Május harmadik keddje a nemzetközi dinoszaurusz nap, ami bizonyos értelemben minket is érint. Természetesen eleven dínókat nem mutathatunk be (hiszen 66 millió évvel ezelőtt kihaltak), de azt igen, hogy miképpen néztek ki.

Vízi akrobaták2023. május 14.

Látogatóink egyre gyakrabban láthatják a kifutóban a Pálmaházzal szemközti kifutóban lakó, Dél-Amerikában őshonos óriásvidrákat, akik a szárazföldön kissé komikus esetlenséggel, a vízben viszont akrobatikus ügyességgel mozognak.

Íme az egy hete született zebracsikó2023. május 10.

Egész napra még nem, de a kora délutáni órákra már kiengedik a gondozók a kifutóra Állatkertünk legifjabb jövevényét, a május 3-án született zebracsikót. A kicsi nevet még nem kapott, de azt már tudni lehet, hogy kislány.

Koronások az Állatkertben2023. május 5.

Több olyan faj is látható Állatkertünkben, melyet az anyatermészet koronára emlékeztető fejékkel látott el. Ilyen például a szürkenyakú koronásdaru és a koronásgalamb, de láthattok nálunk koronás levéllábú sáskát is.

Botanikai különlegesség a virágzó bambusz2023. május 4.

A vörös pandák kifutója mellett zöldellő sövénybambusz virágai nem annyira szépségükkel hívják fel magukra a figyelmet, hanem különlegességükkel, mivel a bambuszok több évtized, vagy akár egy évszázad elmúltával hoznak csak virágot.

Májuskosár az Állatkert főbejáratánál2023. április 28.

Az április 29-től május elsejéig tartó hosszú hétvégén egy jókora májuskosár fogadja a látogatókat Állatkertünk főbejáratánál, a „Virággal egy mosolyért” kezdeményezés részeként, felelevenítve egy szép, a majálishoz kapcsolódó népszokást.

Felköszöntöttük Samut, a kétéves kiselefántot2023. április 25.

Vasárnap, a Föld Fesztivál harmadik napján tortával köszöntöttük fel Samut, a kétéves kiselefántot, aki egyébként Állatkertünk legnépszerűbb lakója. A születésnapi köszöntéshez természetesen torta is dukált.

Nárciszok és tulipánok fajtabemutatója2023. április 22.

Mostanában sok szép hagymás növényt ültettek ki kertészeink az Állatkert különböző pontjaira. A tulipánok és nárciszok egy kisebb részét viszont egy kis fajtabemutató keretében is megcsodálhatják a látogatók, éspedig a Cápasulival szemben.

Az Állatkert műemlék épületei közös kulturális örökségünk fontos emlékei2023. április 20.

A sokféle állat és növény mellett Állatkertünk további különlegessége a műemlék épületek sokasága, melyek nagy része 1909 és 1912 között épült, olyan kiváló építészek tervei szerint, mint Neuschloss Kornél, Kós Károly vagy Zrumeczky Dezső.