Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Elefánttesók2023. június 2.

Sokat játszik, birkózik és pancsol együtt a két elefánttesó, a már több mint ötéves Arun és a kétéves Samu. Érdemes tehát az állatkerti látogatás során az elefántok kifutóját is útba ejteni, hátha éppen játék közben lehet megfigyelni őket.

Egy különleges papagájfajról a papagájok világnapján2023. május 31.

Május 31-e a papagájok világnapja. Ez alkalomból most nem általában hívjuk fel a figyelmet az Állatkertünkben látható sokféle papagájra, hanem külön is kiemeljük az Új-Zélandon honos keákat, akiknél minden nap 11 órától látványetetést is tartunk.

Már látható az aranyos mhorr gazella gida2023. május 26.

Ez a kecses patás természetes élőhelyén sajnos már kihalt, mi azonban csaknem másfél évtizede sikeresen szaporítjuk őket. A mostani jövevény május 10-én született, és mostanra már a kifutón, illetve a Szavannaház belső terében is meg lehet csodálni.

Zuri lett a zebracsikó neve2023. május 25.

Szerdán éjfélig lehetett szavazni a zebracsikó nevére Állatkertünk weboldalán. Mostanra megvan az eredmény: Zuri lett a zebra kislány neve. A szuahéli eredetű név jelentése: szépséges, ragyogó, nagyszerű. Köszönjük a sokezer szavazatot!

Teknősmentés és „páncélfrász”2023. május 23.

Ma van a teknősök világnapja, ami jó alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet Állatkertünk teknősökkel kapcsolatos tevékenységére, vagy akár arra, hogy milyen veszélyek fenyegetik fennmaradásukat természetes élőhelyeiken.

Fiókanevelés a veszélyeztetett tarvarjaknál2023. május 19.

Állatkertünk számos veszélyeztetett faj védelmében, állatkerti szaporításában vesz részt. Ilyen faj a tarvarjú is, melynek andalúziai visszatelepítési programjának is részesei vagyunk. Az idei szezon első fiókái már láthatóak Állatkertünkben.

Válasszunk együtt nevet a zebracsikónak!2023. május 18.

Már tudjuk róla, hogy kislány, de nevet még nem kapott a május első napjaiban született aranyos zebracsikó, akit egyre többször látni már a kifutóban. Négy előzsűrizett, előzetesen kiválasztott névre lehet szavazni szerdán éjfélig.

Állatkerti dínókról a nemzetközi dinoszaurusz napon2023. május 16.

Május harmadik keddje a nemzetközi dinoszaurusz nap, ami bizonyos értelemben minket is érint. Természetesen eleven dínókat nem mutathatunk be (hiszen 66 millió évvel ezelőtt kihaltak), de azt igen, hogy miképpen néztek ki.

Vízi akrobaták2023. május 14.

Látogatóink egyre gyakrabban láthatják a kifutóban a Pálmaházzal szemközti kifutóban lakó, Dél-Amerikában őshonos óriásvidrákat, akik a szárazföldön kissé komikus esetlenséggel, a vízben viszont akrobatikus ügyességgel mozognak.

Íme az egy hete született zebracsikó2023. május 10.

Egész napra még nem, de a kora délutáni órákra már kiengedik a gondozók a kifutóra Állatkertünk legifjabb jövevényét, a május 3-án született zebracsikót. A kicsi nevet még nem kapott, de azt már tudni lehet, hogy kislány.