Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Ősz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Csacsi és tehén a betlehemi élőképben2013. december 2.

Bimbó és Snufi lett a szent család, a napkeleti bölcsek, a pásztorok és az angyalok társasága a betlehemi élőképben. A szombaton felállított „betlehemi istállót” az advent teljes ideje alatt megtekinthetik a látogatók. Az élőkép különlegességét nemcsak a benne látható eleven állatok adják, hanem a Mónus Béla fafaragó művész által készített különleges betlehemi figurák is.

Édesvízi ráják az Akváriumban2013. november 29.

A tengerek élővilágáról szóló ismeretterjesztő filmekben gyakran láthatunk különféle rájákat. Mi több, Állatkertünkben is akadnak ilyen fajok. Kevesen tudják azonban, hogy léteznek édesvízi rájafajok is. Közülük kettő, a hálós és a narancsfoltos édesvízi rája az Akvárium egyik 11 ezer literes medencéjében kapott helyet.

Életképek az Állatkertből2013. november 27.

Az idei év során az Állatkertben számos új jövevénynek örülhettünk, számos új bemutatóval gazdagodtunk - kicsik és nagyok örömére. Ebben a videóban igyekeztünk megörökíteni mindazt a csodás élményt, amelyet átélhetünk az Állatkert kellemes parkjában sétálva. Természetesen valamennyi büszkeségünket szinte lehetetlen egy rövidfilmben felvonultatni, azonban minden bizonnyal meg tudunk mutatni számos olyan érdekességet, amelyet látva úgy érzik látogatóink, hogy újra és újra érdemes kilátogatni hozzánk. Mert a Budapesti Állatkertben minden csoda 365 napig tart!

Piramiskedvelő erdeityúkok2013. november 26.

A Dél-Amerikában őshonos szürkenyakú erdeityúkokat nem könnyű meglesni. A Dél-Amerika-házhoz tartozó röpdében, az ott található lépcsőzetes „piramis” közelében szeretnek tartózkodni, s csak az etetéskor jönnek előre a röpde nyílt, központi területére. A hokkófélék családjába tartozó szárnyasok az idei évben érkeztek, s mostanra már a velük egy térben élő mókusmajmokkal is sikeresen összeszoktak.

Macan és Grusa mindennapjai2013. november 21.

Önfeledt örömmel hancúroznak a három hónapos tigriskölykök. Hol egymással birkóznak, hol Niva, az anyaállat feje vagy háta ellen intéznek összehangolt támadást. A szépen fejlődő apróságoknak ráadásul már nevük is van. Grusa már korábban kapott nevet, a másik kölyöknek csütörtökön volt a névadója, és mostantól Macan a neve.

A Mhorr-gazellák megmentése2013. november 18.

A Mhorr-gazella eredetileg Északnyugat-Afrikában honos. Őshazájában azonban hiába keresnénk, mert a vadászat és a természetes élőhelyek átalakítása nyomán a szabad természetben egy sem maradt belőle. Szerencsére állatkerti körülmények között még mindig él mintegy másfélszáz egyed, amelyek tervszerű szaporításával esély van e ritka patás megmentésére. A munkában Állatkertünk is részt vesz. Az idei évben történetesen két alkalommal is volt szaporulat Mhorr-gazelláinknál, s a fiatalokat a napokban már a kifutóra is ki lehetett engedni.

Szépen nőnek az oroszlánkölykök2013. november 14.

A tél végén, illetve a tavasz derekán született ritka indiai oroszlánkölykök mostanra 7, illetve 9 hónaposak. Szépen gyarapodnak, testsúlyuk nagyjából 30-40 kg körül lehet, és nemsokára a fogváltáson is átesnek. Bár már nem olyan aprók, mint amikor először bemutattuk őket, még mindig nagyon aranyos kisoroszlánok, ráadásul sokkal aktívabbak és csíntalanabbak is.

A trónörökösök koronája2013. november 11.

Július 25-én számoltunk be az akkor már csaknem másfél hetes koronásdaru fiókákról. Az akkor még tenyérnyinél kisebb darucsibék az eltelt három és fél hónapban sokat nőttek, és nemcsak testalkatuk kezd a felnőttekére emlékeztetni, hanem lassan kialakul a fejük tetején a látványos tollkorona is.

Kalapdivat az orangutánoknál2013. november 4.

Az állatkerti orangutánok nagyon szeretnek különféle tárgyakkal „matatni”, játszani. Éppen ezért rendszeresen kapnak erre alkalmas eszközöket, a kartondobozoktól a textildarabokon át egészen a műanyag dézsákig.

Dante birkózik2013. november 1.

Dante, a csaknem öthónapos perzsa leopárdkölyök születéséről és bemutatkozásáról már korábban beszámoltunk. Érdemes azonban most is odafigyelni rá. Nem csupán azért, mert szépen gyarapodik, hanem azért is, mert a kifutón hancúrozva rendszeresen kezd önfeledt birkózásba Cezivel, a gondos anyaállattal.