Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Pitonok a kígyóoviban2013. július 18.

A Mérgesház emeletén egy „óvodát” alakítottunk ki fiatal kígyók – mérgesek és nem mérgesek –számára. Az „ovisok” nagy része tigrispiton, de akad itt szőnyegmintás piton, sőt, a tavalyi szaporulatból származó szarvascsörgőkígyó és Schlegel-lándzsakígyó is.

Szabadtéren folytatódnak az állatkerti koncertek2013. július 16.

A Csík Zenekar és Dresch Mihály szerda esti fellépésével folytatódik a Zenés állatkerti esték koncertsorozat. Az előadás 20 óra 30 perckor kezdődik a Főbejáratnál lévő téren, ám a koncertre érkező közönség előtt már 19 órától nyitva áll a kapu. A koncert helyszínének szomszédságában cukrászda és étterem várja a vendégeket, mi több, a környező sétányokon egy kellemes hangulatú esti állatkerti sétát is lehet tenni.

436 cm magas és kisfilm is van róla2013. július 12.

A szerdán érkezett új zsiráfbikát, Akint ugyan a közönség még nem láthatja, de mesélnivalónk máris van róla. A gondozók ugyanis gyorsan megmérték, milyen magas, mi több, egy kisfilm is készült arról, amint birtokba veszi új otthonát.

Nevet kapott a vombatkölyök!2013. július 11.

Meghirdetett „erszényes” névadó játékunk sikerrel zárult! Méhes Regina nevű látogatónk volt a szerencsés, aki elsőként talált és mutatott be erszényt az Állatkerti ajándékboltban. A vombatkölyök (ha hím) a Rolly vagy (ha nőstény) a Willo nevet kapta! Amint kiderül az állat neme, e két név egyikét fogja viselni hivatalosan is.

Megérkezett az új zsiráfbika2013. július 10.

Új zsiráf érkezett az Állatkertbe. Az Akin nevű állat Németországban született, de hozzánk már Hollandiából került, méghozzá szaporítási céllal. Akin ugyanis hím, nálunk pedig egy egész hárem várja. A négyéves állatot a közönség még nem láthatja, mert egy elkülönített istállóban ismerkedik új otthonával.

Az erszényes látogató ad nevet a kölyök erszényesnek!2013. július 10.

Most, hogy a vombatkölyök előmászott anyja erszényéből, névadó játékot hirdetünk! Aki elsőként megtalálja az Állatkertben elrejtett 10 erszény egyikét, az a szerencsés „erszényes látogatónk” választhat nevet a vombatkölyöknek az Állatkerti ajándékboltban!

Tarvarjú fiókák az Állatkertben2013. július 4.

Hét tarvarjú fióka cseperedik Állatkertünkben. A fiókák néhány hete keltek ki a tojásokból és mostanra érték el azt a méretet, amikor már a közönség is jól láthatja őket. A tarvarjú kritikusan veszélyeztetett, ritka madárfaj, amely Európából már teljesen kipusztult.

Aranyos borjú a törpezebuknál2013. július 2.

A Mérgesház szomszédságában lakó törpezebuk is csatlakoztak ahhoz a mintegy harminc állatfajhoz, ahol jelen pillanatban is cseperedő kölyköket, fiókákat, kisállatokat láthat a nagyközönség. A jövevény június 22-én látott napvilágot, tehát kicsit több mint egy hetes, és már azt is lehet tudni, hogy hím ivarú borjúról van szó.

Sörényes galamb fióka2013. június 28.

Fiókája van a Délkelet-Ázsiában őshonos sörényes galamboknak. A jövevény még májusban kelt ki a tojásból, de a magasan lévő fészekben eddig nem nagyon lehetett látni. A szülőpár 2011-ben érkezett Csehországból, és – amint azt a fióka világra jövetele is igazolja – mostanra remekül összeszoktak egymással.

Visszaköltöznek az állatok a Margitszigetre2013. június 28.

Szerdán megkezdtük az árvíz miatt kitelepített állatok visszaszállítását a Margitszigeti Kisállatkertbe. Bár kisebb helyreállítási munkálatok még folynak, a hétvégén már üzemelni fog a létesítmény, és lovagolni is lehet majd. A szarvasokat, a gólyákat és sok más állatot már most is lehet látni.