Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Ősz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Élet a Marson2013. szeptember 9.

Szokatlan képzőművészeti kiállítás nyílt a Varázshegyben, a Marsi űrbázisnak nevezett bemutató térben. A tárlaton a Képzőművészeti Egyetem öt növendékének alkotásait tekintheti meg a közönség, amelyek mindegyikének a marsi élet a témája.

Gundik érkeztek a Varázshegybe2013. szeptember 6.

Először láthat gundikat a hazai közönség. A fürge rágcsálók eredetileg Észak-Afrikában honosak, az ottani sivatagok sziklás élőhelyeit kedvelik. Szeretnek napfürdőzni, sőt még fésülködni is, ivóvízre viszont egyáltalán nincs szükségük. Az érkezett gundicsapat – köztük három, már Budapesten napvilágot látott kölyök! – számára a Varázshegyben, az úgynevezett „Kolónia galériában” alakítottunk ki egy bemutatóhelyet.

Új halak az Akváriumban2013. szeptember 5.

A közelmúltban több új halfaj is érkezett a Pálmaház alatt található Akváriumba. Ezek közül az egyik leglátványosabb a fekete morgóharcsa (Pseudodorasniger), amely eredetileg Dél-Amerika északi felének édesvizeiben él.

Tanévkezdés az Állatkertben2013. szeptember 2.

Nemcsak az iskolákban, hanem nálunk is megkezdődött a tanév. Természetesen nem a tevék, oroszlánok és elefántok ballagnak az iskolába, hanem az Állatkertet keresik fel a tanulmányi csoportok az óvodásoktól egészen a középiskolásokig. Intézményünk ebben az évben is gazdag zoopedagógiai programot kínál különféle foglalkozásokkal, tematikus vezetésekkel, oktatási rendezvényekkel, módszertani segítséggel és számos kedvezménnyel. Az ezekről szóló tájékoztatót a napokban valamennyi fővárosi közoktatási intézménynek eljuttattuk, mi több, a Környezet- és természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetségén keresztül vidéki közoktatási partnereink is megkapták.

Zebramungók érkeztek2013. augusztus 24.

Állatkertünkben több érdekes mongúzféle is látható. A legnagyobb hagyománya a népszerű szurikáták tartásának van, de évek óta tartunk rókamangusztákat és törpemongúzokat is. Most újabb fajjal bővült a bemutatott mongúzfélék köre, hiszen nemrégiben zebramungók érkeztek Állatkertünkbe.

Nevet kapott a zsiráfborjú2013. augusztus 22.

Korábban már beszámoltunk az augusztus 13-án éjjel született zsiráfborjúról. Akkor azonban még nem lehetett tudni, hogy milyen nemű, ezért aztán nevet sem kaphatott még.

Féléves lett Asha2013. augusztus 15.

Különleges tortával köszöntöttük Ashát, aki augusztus 14-én volt féléves. A főképp főtt rizsből álló csemegét zöldségekkel és gyümölcsökkel díszítettük. Az ünnepléssel szinte egy időben egy zsiráfborjú is született. Az elkülönített istállóban tartózkodó állatot már most is láthatja a közönség, igaz, egyelőre csak üvegen át.

Fiókák minden mennyiségben2013. augusztus 9.

Szinte mindenki, aki nyomon követi az Állatkert híreit, arról beszél, hogy micsoda tömeges állatszaporulatnak lehetünk tanúi az elmúlt hetekben, hónapokban. A kisállatok közül természetesen az elefántborjú, a hét oroszlánkölyök, újabban pedig a héten bemutatkozott kis leopárd a legnépszerűbb, de nemcsak az emlősöknél, hanem a madaraknál is rengeteg apróság cseperedik.

Bemutatkozott a leopárdkölyök2013. augusztus 7.

Ismét szaporodtak Állatkertünkben a ritka perzsa leopárdok. A 2003-ban érkezett két tenyészállat, Cezi és Nadir frigyéből korábban már hat kölyök született, ám az elmúlt években nem volt náluk sikeres szaporulat. Mostanáig! Dante, a legifjabb jövevény a napokban lesz két hónapos. A sajtónak szerdán délelőtt mutatkozott be, csütörtöktől pedig a nagyközönség is láthatja.

Hancúrozó makikölykök2013. augusztus 2.

A Madagaszkár-ház melletti makikifutóban, ahová a közönség is bemehet az állatok közé, a felnőtt gyűrűsfarkú makik mellett három kölyköt is láthatunk. A kicsik nemrég múltak három hónaposak, és nagyon aktívak. Érdemes tehát őket is meglátogatni.