Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Még három kisoroszlán2013. május 24.

Az Állatkert barátai előtt nem titok, hogy februárban négy kisoroszlán született, akik Magyarország első indiai oroszlánkölykeinek számítanak. Időközben megszületett a második alom is, mivel a másik oroszlánhölgy, Kankai is világra hozta a maga utódait. A három áprilisi születésű kisoroszlánt a mai naptól láthatja a nagyközönség.

Az Állatkert mindenben megfelel az európai előírásoknak2013. május 22.

Az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (EAZA) a közelmúltban végezte el Állatkertünk szakmai átvilágítását. Ez az átvilágítás bizonyos időközönként az európai szervezet valamennyi állatkertjére nézve kötelező a tagság, illetve az akkreditáció megújításához. Az átvilágítás megállapította, hogy intézményünk mindenben megfelel az európai szakmai szövetség szigorú előírásainak. Ennek nyomán az EAZA tíz évre meghosszabbította állatkertünk akkreditációját. Az új rendszerű, a korábbiaknál szigorúbb feltételekhez kötött EAZA-akkreditációt a kelet-közép európai állatkertek közül elsőként a Fővárosi Állat- és Növénykert kapta meg.

Video a zsiráfborjú első óráiról2013. május 21.

A Szavannaház zsiráfok számára fenntartott részén, éspedig ott, ahol a mindenórás zsiráfteheneket szoktuk elkülöníteni, egy biztonsági kamera működik. Ez a kamera természetesen 2013. május 18-ra, azaz szombat reggelre született zsiráfborjú világra jövetelét is rögzítette.

Zsiráfborjú született az Állatkertben2013. május 19.

Sandrának, Állatkertünk hatéves zsiráfhölgyének először született utódja, az intézmény történetében azonban ez a huszonnyolcadik zsiráfellés. A kicsi május 18-án, tehát épp az anyaállat névnapján született. A 170 cm magas jövevényt a közönség néhány napon belül láthatja.

Indiai antilop született2013. május 16.

Május 7-én az indiai antilopok is gyarapodtak egy utóddal. A közönség azonban ezt eddig nem nagyon vehette észre, mert a kicsi nap közben a kifutó egy jól védhető sarkában szokott megbújni, ahol ugyan jól látszik, de senkinek nem jut eszébe ott keresni.

Íme, az első fotó a vombat bébiről!2013. május 3.

Kikukkantott a kis vombat! A lebilincselő pillanatot O. Nóra kedves látogatónknak sikerült megörökítenie fényképezőgépével és a fotókat el is küldte felhívásunkra. Ezúton is gratulálunk neki és köszönjük a remek képeket!

A galléros páviánok visszatértek2013. április 26.

Már láthatják a látogatók a nemrégiben az Állatkertbe érkezett galléros páviánokat. A hét új állatot a Nagyszikla oldalában, a sörényes juhokkal közös kifutóban helyeztük el.

Nevet kaptak az oroszlánkölykök2013. április 17.

Két lány és két fiú. Ez az eredménye az Állatkert kéthónapos oroszlánkölykeinél ma elvégzett ivarmeghatározásnak. S ha már a nemük kiderült, mindjárt nevet is kaptak a „Macskák” sztárjainak segítségével.

Asha már egész nap látogatható!2013. április 16.

Jó hírünk van a kiselefánt rajongóinak: Asha és mamája már folyamatosan látogatható! Minden nap 10 órától az Elefántház zárásáig (mindig félórával korábban zár, mint aktuálisan az állatkert) vagy a külső kifutón vagy az állatház belsejében tekinthetitek meg őket. Az, hogy éppen kint vagy bent tartózkodnak, az elsősorban az időjáráson és az állatok napirendjén, például a kiselefánt alvásán múlik.

Négyes iker ázsiai oroszlán csak Budapesten!2013. március 25.

Az idei tavasz sok csodálatos aprósággal örvendeztette meg a Budapesti Állatkert látogatóit. Asha a kiselefánt születése után nem sokkal egy szenzációs négyes iker gyarapította az oroszláncsaládot. Az egyelőre kismacskányi fenevadak legalább akkora népszerűségre számíthatnak, mint ormányos barátjuk az Elefántházban. A ránézésre simogatnivaló pihe-puha plüssfigurára hasonlító jövevények a természetben kíméletlen ragadozók. Megtekintésük egyelőre némi türelmet és szerencsét igényel, de ha eljön a jó idő és kicsit nagyobbacskák lesznek, már bárki meglesheti önfeledt hancúrozásukat.