Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Így sikerült megmenteni Samut, a kiselefántot!2023. március 13.

Januárban egy ország követte lélegzet-visszafojtva azt a küzdelmet, amit állatorvosaink és elefántgondozóink folytattak Samu életéért. Most egy kisfilmen mutatjuk be, hogyan sikerült legyőzni a kiselefánt szervezetét megtámadó kórt.

Takinok a napsütésben2023. március 11.

A tavasz beköszöntével egyre többször van részünk napos időben, amit az aranyszőrű takinok is nagyon élveznek. Három állatunk közül Manka és Panka négyévesek, Janek, a hím pedig ötéves. Mindhármuknak az elmúlt hetekben volt a születésnapjuk.

Cseperedő fiókák a Nagy-tó kárókatonáinál2023. március 10.

Az állatkerti Nagy-tó partján álló fák egy egész kormorántelepnek adnak otthont. A fészkekben cseperedő fiókák már nem is olyan kicsik, így eléggé jól lehet látni őket. De ha valaki esetleg távcsövet is hoz magával, még több részletet láthat.

Nevet keresünk az arany oroszlánmajmoknak2023. március 6.

Még nem sikerült nevet találni a múlt évben született arany oroszlánmajom kölyköknek. Ezért arra gondoltunk, hogy a nagyközönség segítségét kérjük, és az előzsűrizett neveket szavazásra bocsátjuk. Hétfő éjfélig várjuk a voksokat.

Ma van a jegesmedvék világnapja2023. február 27.

Állatkertünkben több mint százéves hagyománya van a jegesmedvék tartásának, sőt, elsők között voltunk a világon, ahol szaporítani is sikerült őket. Ma Fiete, az ősszel érkezett hím jegesmedve képviseli nálunk a jégmezők óriásait.

Burzuk Lászlót jelöltük az év állatgyógyászati asszisztensének2023. február 21.

Állategészségügyi csapatunk egyik kiváló munkatársát jelöltük az 2018-ban alapított Év Állatgyógyászati Asszisztense díjra. Aki egyetért velünk, arra bíztatjuk, hogy voksoljon kollégánkra a díjhoz kapcsolódó közönségszavazáson.

Virágokkal jelzi közeledtét a tavasz2023. február 19.

Az első hóvirágok valójában már január első hetében kinyíltak Állatkertünkben, és a téltemető is korán szirmot bontott. Mostanra viszont már tőzikékben, csillagvirágokban és sáfrányokban is gyönyörködhet, aki ellátogat hozzánk.

Szeretettel ölel az Állatkert!2023. február 11.

A közelgő Valentin-nap a szerelemről és a szeretetről szól: az állatok szeretetéről is! Így jó alkalom arra, hogy gondozóink „szíves” finomságokkal kedveskedjenek Állatkertünk lakóinak. Látogatóinkat pedig négy napon át páros kedvezményekkel várjuk.

Moana lett a dolmányos hangyász neve!2023. február 10.

Csütörtök éjfélig lehetetett szavazni nemrégiben érkezett nőstény dolmányos hangyászunk nevére. A Moana név lett a befutó, erre érkezett a legtöbb voks. Moanát és párját, Ricardót a Pálmaházban láthatja a nagyközönség.

Így újítottuk fel a nagymacskák lakhelyét2023. február 9.

Legújabb kisfilmünkben a tigriseinknek és leopárdjainknak otthont adó kifutórendszeren elvégzett „lakásfelújítást” mutatjuk be. A felújításnak köszönhetően a közönség is többet láthat, a kifutó pedig jobban megfelel az állattartási igényeknek.