Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Koronások az Állatkertben2023. május 5.

Több olyan faj is látható Állatkertünkben, melyet az anyatermészet koronára emlékeztető fejékkel látott el. Ilyen például a szürkenyakú koronásdaru és a koronásgalamb, de láthattok nálunk koronás levéllábú sáskát is.

Botanikai különlegesség a virágzó bambusz2023. május 4.

A vörös pandák kifutója mellett zöldellő sövénybambusz virágai nem annyira szépségükkel hívják fel magukra a figyelmet, hanem különlegességükkel, mivel a bambuszok több évtized, vagy akár egy évszázad elmúltával hoznak csak virágot.

Májuskosár az Állatkert főbejáratánál2023. április 28.

Az április 29-től május elsejéig tartó hosszú hétvégén egy jókora májuskosár fogadja a látogatókat Állatkertünk főbejáratánál, a „Virággal egy mosolyért” kezdeményezés részeként, felelevenítve egy szép, a majálishoz kapcsolódó népszokást.

Felköszöntöttük Samut, a kétéves kiselefántot2023. április 25.

Vasárnap, a Föld Fesztivál harmadik napján tortával köszöntöttük fel Samut, a kétéves kiselefántot, aki egyébként Állatkertünk legnépszerűbb lakója. A születésnapi köszöntéshez természetesen torta is dukált.

Nárciszok és tulipánok fajtabemutatója2023. április 22.

Mostanában sok szép hagymás növényt ültettek ki kertészeink az Állatkert különböző pontjaira. A tulipánok és nárciszok egy kisebb részét viszont egy kis fajtabemutató keretében is megcsodálhatják a látogatók, éspedig a Cápasulival szemben.

Az Állatkert műemlék épületei közös kulturális örökségünk fontos emlékei2023. április 20.

A sokféle állat és növény mellett Állatkertünk további különlegessége a műemlék épületek sokasága, melyek nagy része 1909 és 1912 között épült, olyan kiváló építészek tervei szerint, mint Neuschloss Kornél, Kós Károly vagy Zrumeczky Dezső.

Nem csak Állatkert!2023. április 17.

Az Állatkert nemcsak egy kiváló családi program. Idei, adó 1% kampányunk zászlajára éppen ezért került a „Vadvilág jövőjéért” jelmondat.

A nyúl nem rak tojást, de a hangyászsün igen!2023. április 12.

Nemrégiben ünnepeltük a húsvétot, amelynek a nyuszi és a tojás is fontos jelképe. Pedig a nyúl természetesen nem rak tojást. Létezik viszont olyan emlős, amely tényleg tojásrakó: például a hangyászsün, amely Állatkertünkben is látható.

Gidák és bárányok2023. április 9.

Az állatsimogatóban tizenöt aranyos kecskegida született nemrégiben, a szemközti karámban lakó gyimesi racka juhoknál pedig öt kisbárány cseperedik. Őket is megcsodálhatja, aki a húsvéti hosszú hétvégén ellátogat Állatkertünkbe.

Úgy tartsunk nyulat, hogy neki is jó legyen!2023. április 5.

Vagy pedig ne tartsunk egyáltalán! A felelős állattartás első lépése, hogy gondosan mérlegeljük, tudunk-e felelős módon gondoskodni házikedvencünkről. A második pedig, hogy alaposan tájékozódunk az állat igényeiről.