Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Kisfilmen a vörös panda tréning2024. április 19.

Legújabb kisfilmünkben azt mutatjuk meg, hogyan tréningezünk a vörös pandákkal. A tréning célja, hogy szorosabb legyen az együttműködés az állatok és a velük foglalkozó szakemberek között, emellett a dolog a nagyközönség számára is érdekes.

Ismét láthatók a pelikánok!2024. április 17.

„Vízre bocsátottuk” a borzas és a rózsás gödényeket, akik így ismét láthatók a Nagy-tó térségében. Sőt, nemsokára fészkelésbe is kezdenek. Ha nem a vízben vannak, a tavat körülvevő területnek az Ausztrálház melletti részénél érdemes keresni őket.

Mentsd meg az elefántokat!2024. április 16.

A természetvédők naptárában április 16-a az elefántokról szóló figyelemfelkeltő nap, amelynek alkalmából mi is szeretnénk ráirányítani a figyelmet ezekre az állatokra, és arra, hogy mi az Állatkertben hogyan járulunk hozzá a védelmükhöz.

Makik a Madagaszkár-házban2024. április 14.

A gyűrűsfarkú makikat mindig is kedvelte a közönség, Julien király és a „mindenki nyugodjon le” mém pedig még tovább növelte népszerűségüket. Legújabb kisfilmünkben munkatársaink sok érdekes dolgot mesélnek el ezekről a madagaszkári félmajmokról.

Elefánthalak a Varázshegyben2024. április 13.

Állatkertünkben nemcsak elefántot, hanem elefánthalat is lehet látni. A Közép- és Nyugat-Afrika édesvizeiben honos faj a szájnyílása alatti ormányszerű nyúlvány után kapta a nevét. Éjjel aktív, és elektromos szerve segítségével tájékozódik.

Csokonai és a természetrajz2024. április 11.

A magyar költészet napja alkalmából Csokonai vígeposzából, a Dorottyából idézzük fel azt a részt, amelyben Vénusz a természetből vett példákkal mutatja be a szerelem hatalmát, és amelyben a költészet az ismeretterjesztéssel kapcsolódott össze.

A giliszta finom csemege: a süketgyíkoknak2024. április 9.

A borneói süketgyíkok igazi ínyencek: élvezettel habzsolják az eleségül kapott földigilisztákat. Mivel ez a veszélyeztetett hüllő inkább éjjel aktív, Állatkertünkben a Varázshegyben, a Sötétlabirintusban látható, fordított világítási program mellett.

Kisállatkert a Margitszigeten2024. április 8.

A Margitszigeten járva érdemes felkeresni Margitszigeti Kisállatkertet! A népszerű bemutatóhely 2002 óta működik jelenlegi formájában, az idei SZJA 1 % felajánlásokat épp ezért az itteni állattartó helyek korszerűsítésére szeretnénk felhasználni.

Virágtól roskadozó japáncseresznye2024. április 7.

Most érdemes felkeresni Állatkertünket azoknak, akik gyönyörködni szeretnének a japán díszcseresznyékben. Különösen látványos a Japánkertünk közepén álló teltvirágú “Kanzan” japáncseresznye.

Amikor a nagy mara még kicsi2024. április 5.

A Dél-Amerika kifutóban lakó nagy maráknál is gyermekáldás volt a közelmúltban: már négy kölyök van és továbbiak születésére is számítunk. A takinborjak, a kecskegidák, kisbárányok, és Ada, a kisboci mellett őket is érdemes meglátogatni.