Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

A higan cseresznyétől a japán liliomfáig2024. március 13.

Szemet gyönyörködtető virágpompa várja az Állatkertünket felkereső látogatókat! Most a legszebbek a higan díszcseresznyék, de virágba borult a japán liliomfa és a vérszilva is. Közeleg a hosszú hétvége, itt az ideje egy állatkerti látogatásnak!

A Cápasuli kulisszatitkai2024. március 8.

A Cápasuli 2018 óta a tengeri élővilág bemutatásának fő helyszíne Állatkertünkben, s mint ilyen, nagy népszerűségnek örvend. Legújabb kisfilmünkben a cápákról, rájákról és más itt élő tengeri állatokról való gondoskodás kulisszatitkait mutatjuk be.

Kettős gyermekáldás a takinoknál2024. március 6.

Egyre gyakrabban lehet látni a kifutóban a február 25-én született, tehát már tíznapos takin gyereket. Sokat bukfencezik, ugrál, és már a meredek sziklaoldalon való mászással is megpróbálkozott. Tegnap pedig a féltestvére is megszületett.

Madárvilág az Állatkertben2024. március 2.

Állatkertünkben száznál is több madárfajt csodálhat meg a nagyközönség. Legújabb kisfilmünkben néhányukat, többek között a rózsás flamingókat, a pápaszemes pingvineket és a Nagy-tó madarait mutatjuk be.

Teaültetvény készül a japánkerti domb oldalában2024. február 28.

A japánkerti domb déli oldalán nagy munka folyik: kertészeink egy teraszos kertrészt építenek ki Budapest első teaültetvénye számára, amelyet májustól csodálhattok majd meg. Az Állatkertben egyébként már a háború előtt is neveltünk teacserjét.

Óriásvidra családunk2024. február 23.

Óriásvidráink története egy nagyon szép szerelmi és családi történet. A szülők, Cumana és Madidi mellett öt különböző korú fiatal állatunk is van, akik mind Budapesten születtek. Közülük a legifjabb, Dakota nevű kölyök csak február eleje óta látható.

Csillagvirágok az Állatkertben2024. február 21.

Ahogy a tavasz közeledtével éled a természet, hétről hétre újabb botanikai látnivalóra hívhatjuk fel a figyelmet. A sok-sok hóvirág és az Állatkertünk több pontján virító téltemető mellett megjelentek a kék színben pompázó a csillagvirágok is.

Találkozzunk az Utazás kiállításon!2024. február 18.

Idén is ott leszünk az Utazás kiállításon, amelyre február 22-től 25-ig kerül sor a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központon. Az A pavilon 8. Állatkert sziget/Zoo island standjánál állatos élményekkel és kedvezményes állatkerti jegyekkel várjuk az érdeklődőket.

Bálnák az Állatkertben2024. február 18.

A cetek leghatalmasabb képviselői túlságosan nagyok ahhoz, hogy állatkertben be lehessen mutatni őket. Ám, hogy ők se hiányozzanak, a Varázshegyben egy életnagyságú ámbráscet modellt állítottunk ki. És vannak ott még további bálnamodellek is!

Téltemető jelzi a tavasz közeledtét2024. február 13.

A tél vége felé egyre több virág nyílik Állatkertünk parkjában. Köztük van a sárga virágú téltemető is, amelynek beszédes neve arra utal, hogy megjelenésekor már annyira közel van a tavasz, hogy a telet szinte „temetni lehet”.