Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Hamis, a Fővárosi Állat- és Növénykert nevével visszaélő nyereményjáték terjed a Facebook közösségi oldalon!2023. április 2.

A Fővárosi Állat- és Növénykert felhívja a figyelmet, hogy jelenleg nyereményjátékot nem szervez. Kérjük ne dőljenek be a közösségi oldalon létrehozott álprofilnak!

Mangalica kismalacok2023. április 2.

Mangalica kocánk, a Szabó Lőrinc-i ihletésű nevet viselő Kucu tíz bájos kismalacot nevel Állatkertünk Majorságában. Ezt az őshonos magyarországi sertésfajtát nálunk „szőke” változatában láthatja a közönség.

Gyöngyike, díszalma és más növénykerti szépségek2023. március 31.

Nemcsak állatainkról, hanem növényeinkről is napról napra van mit mesélnünk. Látogatóink a kert több pontján is megcsodálhatják például a fürtös gyöngyikét, és most a legszebb a sötétrózsaszín szirmoktól roskadozó bíborlevelű díszalma is.

Skarlátszín tollruhában2023. március 28.

A Dél-Amerika északi részén őshonos skarlát íbisz az Állatkertünkben látható 123 madárfaj között a legfeltűnőbbek közé tartozik harsány, skarlátvörös tollazata miatt. A Fácánház röpdéjében lehet megcsodálni őket, ott, ahol a rózsás kanalasgémeket is

Már láthatók a fekete hattyú fiókák2023. március 25.

Fekete hattyú párunk, Édua és Eduárd szinte minden évben megörvendeztet minket néhány pihés fiókával. Ezúttal négy apróságot nevelnek, akiket már látogatóink is megcsodálhatnak az Ausztrál zónában lévő kis tavacskánál.

Március 27-28-án a Főkapun való belépés ideiglenesen szünetel2023. március 24.

Az Állatkert főbejárata 2023. március 27-28-án műszaki okok miatt zárva tart, ezért látogatóinknak a Főkaputól 50 méterre lévő Elefántkapunál, az Elefántház épülete mellett biztosítjuk a belépést.

Virágpompa a tavaszi nap-éj egyenlőségkor2023. március 21.

Állatkertünk több pontján is virágtól roskadozó fákban gyönyörködhet a nagyközönség. Ezek legnagyobb része higan díszcseresznye, melynek virágjai a szokásos cseresznyevirágzásnál korábban, a tavaszi nap-éj egyenlőségkor a legszebbek.

Rózsa és Sándor nagykanállal eszik az életet2023. március 17.

A rózsás kanalasgém a Magyarországon is honos fehér színű kanalasgém újvilági rokona. Meglehetősen öreg tojónkat Rózsának hívják a színe miatt, a mellé tavaly érkezett hím pedig a Sándor nevet kapta.

A légy jó, mindhalálig!2023. március 14.

Akár ez is lehetne a jelmondata a Varázshegyben látható madagaszkári hiúzpókoknak, akik díszes külsejük mellett azért is különlegesek, mert a nyolclábúak közt szokatlan módon jól tűrik egymás közelségét.

Mila és Vidal lett az arany oroszlánmajmocskák neve2023. március 14.

A nagyközönség segítségével kapott nevet a múlt évben született arany oroszlánmajom testvérpár. Ez a Dél-Amerikában őshonos faj élőhelyén sajnos ritkulóban van, ezért természetvédelmi szempontból is fontos a gyermekáldás.