Nyitvatartás

H-P:9.00-16.00 Szo-V:9.00-16.00
Bővebben>>>Tél

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Régi háziállat fajták megmentése2023. október 20.

Nemcsak a vadon élő állatfajok lehetnek veszélyeztetettek, hanem az ember által kitenyésztett háziállat fajták is. Állatkertünk a múltban a hucul ló, a mangalica sertés, a magyar szürkemarha, illetve több magyar kutyafajta megmentésében vett részt.

Zamzam már szarvacskát is növesztett2023. október 18.

Zamzam, a májusban született mhorr gazella kislány sokat nőtt az elmúlt hónapokban, és mostanra már kis szarvacskát is növesztett. Ez a kecses patás Állatkertünk egyik legritkább lakója: természetes élőhelyéről már évtizedekkel ezelőtt eltűnt.

Kisfilm legidősebb gorillánk őssejtterápiás kezeléséről2023. október 12.

Legújabb kisfilmünkben Liesel, az idős anyagorilla őssejtterápiás kezelését, illetve az eddigi eredményeket mutatjuk be. Ízületi problémáin az elérhető legkorszerűbb, az állatorvos-tudomány nemzetközi élvonalát képviselő módszerrel segítünk.

Ma van az állatkerti állatgondozók világnapja is!2023. október 4.

Mindenki tudja, hogy október 4-én, Assisi Szent Ferenc napján van az állatok világnapja. De ugyanezen a napon van az állatkerti állatgondozók világnapja is! Ez alkalommal köszöntjük tehát a gondozókat nálunk és minden más állatkertben is.

Disznó-diverzitás2023. szeptember 29.

Pemzlike és Marte ecsetfülű disznók (hívják őket bojtosfülűnek is), akiket már csak azért is érdemes felkeresni, hogy lássátok, a jól ismert vaddisznó és a szintén közismertnek mondható varacskosdisznó mellett vannak más vadon élő disznófélék is.

Ma van az orrszarvúak világnapja2023. szeptember 22.

Öt orrszarvúfajt különböztetünk meg: az indiai, a szumátrai és a jávai orrszarvút Ázsiában, illetve a keskenyszájút és az Állatkertünkben is látható szélesszájút Afrikában. Sajnos mind az öt faj ritkulóban van, elsősorban az orvvadászat miatt.

Köszönjük a támogatást!2023. szeptember 21.

A legutóbbi adóbevalláskor is sokan tiszteltek meg bennünket személyi jövedelemadójuk egy százalékának felajánlásával, ezzel járulva hozzá intézményünk köszhasznú tevékenységéhez. Támogatásukat most egy kisfilmmel szeretnénk megköszönni.

A Lepkekert ősszel2023. szeptember 18.

Állatkertünk népszerű látványossága, a Lepkekert szezonális bemutatóhely, amely a nyár elejétől kora őszig, az időjárástól függően általában októberig látogatható. Az idei utolsó szállítmánnyal érkezett bábokból épp most kelnek ki a szebbnél szebb lepkék.

Rackák az Állatkertben és az atlétikában2023. augusztus 27.

A ma véget érő budapesti atlétikai világbajnokság kabalaállatát, Youhuu-t egy pödröttszarvú hortobágyi racka juhról mintázták. De létezik egy másik, jóval kevésbé ismert racka is, a gyimesi racka: ilyen látható Állatkertünk Majorságában is.

Az állatvilág atlétái2023. augusztus 21.

Ha az állatvilágban rendeznének atlétikai világbajnokságot, vajon milyen állat nyerné a futószámokat, a távolugrást, vagy éppen a magasugrást? A mhorr gazellák, perzsa leopárdok, vagy éppen az óriáskenguruk bizonyára éremesélyesek lennének.