Nyitvatartás

H-P:9.00-16.00 Szo-V:9.00-16.00
Bővebben>>>Ősz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Virágpompa a tavaszi nap-éj egyenlőségkor2023. március 21.

Állatkertünk több pontján is virágtól roskadozó fákban gyönyörködhet a nagyközönség. Ezek legnagyobb része higan díszcseresznye, melynek virágjai a szokásos cseresznyevirágzásnál korábban, a tavaszi nap-éj egyenlőségkor a legszebbek.

Rózsa és Sándor nagykanállal eszik az életet2023. március 17.

A rózsás kanalasgém a Magyarországon is honos fehér színű kanalasgém újvilági rokona. Meglehetősen öreg tojónkat Rózsának hívják a színe miatt, a mellé tavaly érkezett hím pedig a Sándor nevet kapta.

A légy jó, mindhalálig!2023. március 14.

Akár ez is lehetne a jelmondata a Varázshegyben látható madagaszkári hiúzpókoknak, akik díszes külsejük mellett azért is különlegesek, mert a nyolclábúak közt szokatlan módon jól tűrik egymás közelségét.

Mila és Vidal lett az arany oroszlánmajmocskák neve2023. március 14.

A nagyközönség segítségével kapott nevet a múlt évben született arany oroszlánmajom testvérpár. Ez a Dél-Amerikában őshonos faj élőhelyén sajnos ritkulóban van, ezért természetvédelmi szempontból is fontos a gyermekáldás.

Így sikerült megmenteni Samut, a kiselefántot!2023. március 13.

Januárban egy ország követte lélegzet-visszafojtva azt a küzdelmet, amit állatorvosaink és elefántgondozóink folytattak Samu életéért. Most egy kisfilmen mutatjuk be, hogyan sikerült legyőzni a kiselefánt szervezetét megtámadó kórt.

Takinok a napsütésben2023. március 11.

A tavasz beköszöntével egyre többször van részünk napos időben, amit az aranyszőrű takinok is nagyon élveznek. Három állatunk közül Manka és Panka négyévesek, Janek, a hím pedig ötéves. Mindhármuknak az elmúlt hetekben volt a születésnapjuk.

Cseperedő fiókák a Nagy-tó kárókatonáinál2023. március 10.

Az állatkerti Nagy-tó partján álló fák egy egész kormorántelepnek adnak otthont. A fészkekben cseperedő fiókák már nem is olyan kicsik, így eléggé jól lehet látni őket. De ha valaki esetleg távcsövet is hoz magával, még több részletet láthat.

Nevet keresünk az arany oroszlánmajmoknak2023. március 6.

Még nem sikerült nevet találni a múlt évben született arany oroszlánmajom kölyköknek. Ezért arra gondoltunk, hogy a nagyközönség segítségét kérjük, és az előzsűrizett neveket szavazásra bocsátjuk. Hétfő éjfélig várjuk a voksokat.

Ma van a jegesmedvék világnapja2023. február 27.

Állatkertünkben több mint százéves hagyománya van a jegesmedvék tartásának, sőt, elsők között voltunk a világon, ahol szaporítani is sikerült őket. Ma Fiete, az ősszel érkezett hím jegesmedve képviseli nálunk a jégmezők óriásait.

Burzuk Lászlót jelöltük az év állatgyógyászati asszisztensének2023. február 21.

Állategészségügyi csapatunk egyik kiváló munkatársát jelöltük az 2018-ban alapított Év Állatgyógyászati Asszisztense díjra. Aki egyetért velünk, arra bíztatjuk, hogy voksoljon kollégánkra a díjhoz kapcsolódó közönségszavazáson.