Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, újdonságok (Ezt látnod kell!)

Basil az őszi napsütésben2022. október 26.

Közkedvelt oroszlánhímünk, Basil nagyon élvezi az őszi napsütést. Bő egy hónapja tért vissza tíz hónapon át tartó prágai „kiküldetése” után, és azóta újra összeszoktattuk Shakirával, az oroszlánhölggyel is.

A lajhárok világnapjára2022. október 20.

Október 20-a a lajhárok világnapja, amiről természetesen mi is megemlékezünk, hiszen Állatkertünkben évszázados hagyománya van a lajhárok bemutatásának, sőt, az elmúlt évtizedekben rendszeresen szaporodtak is. Most is van náluk cseperedő kölyök.

Rózsavarázs a Cápasuli előtt2022. október 19.

A Cápasuli előtti területen igazi rózsavarázs várja látogatóinkat – legalábbis addig, amíg kitart a szép idő. Az itt virító rózsák mind haza nemesítésű, Márk Gergely neves rózsanemesítő által alkotott fajták képviselői.

Konyha 11 ezer állatnak2022. október 8.

Legújabb kisfilmünkben egy érdekes helyszínre, Állatkertünk központi takarmánykonyhájára kalauzoljuk el honlapunk olvasóit. Munkatársaink 859 különböző állatfaj több mint 11 ezer egyedének szakszerű táplálásáról gondoskodnak nap mint nap.

Tarkalevél, a kontyvilágfélék trópusi gumós képviselője2022. október 7.

A kontyvirágfélékhez tartozó Caladiumok ma igen nagy népszerűségnek örvendenek. A hihetetlen tarka levelű növények kinézetét növénynemesítőknek köszönhetjük, akik a szerény külsejű vad alakokból lenyűgöző színkavalkádot hoztak létre.

Kisfilm az Óceánok Évtizedéről2022. október 1.

Nem először hozzuk szóba, hogy a 2021-től 2030-ig tartó évtizedet az ENSZ az Óceánok Évtizedévé nyilvánította, s hogy ehhez a kezdeményezéshez Állatkertünk is csatlakozott. Legújabb kisfilmünkből a részletek is kiderülnek.

Nico lett a kislajhár neve2022. szeptember 29.

A Nico nevet kapta a nyár derekán született, már csaknem három hónapos kislajhár. A névadás eldöntéséhez szavazást hirdettünk, amelyre több mint tizenötezer voks érkezett. Nico anyukájával és a többi lajhárral együtt a Pálmaházban látható.

Kisfilmen a kislajhár, akinek szavazással dől el a neve2022. szeptember 23.

Még mindig anyukájába kapaszkodik, de már szilárd táplálékot is eszik legújabb kisfilmünk főszereplője, a nyár derekán született kislajhár. A jövevény kisfiú, és most a nevére is lehet szavazni Állatkertünk honlapján. A voksokat jövő szerdáig várjuk.

Ma ünnepeljük az orrszarvúak világnapját!2022. szeptember 22.

Jó alkalom ez, hogy felhívjuk a figyelmet ezekre az érdekes állatokra, a fennmaradásukat fenyegető veszélyekre, és azokra az erőfeszítésekre, amelyeket a megmentésükért tesznek világszerte, és amiben a mi Állatkertünk is részt vesz.

Basil visszatért2022. szeptember 17.

Indiai oroszlán hímünk, a sokak által kedvelt Basil nemrégiben érkezett vissza Budapestre tíz hónapon át tartó prágai „kiküldetése” után. A héten még az India-ház egyik belső férőhelyén láthatja a nagyközönség, jövő héten mehet majd ki a kültéri kifutóra.