Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

A fejlesztések áttekintése

Az alapításkor mintegy 18 hektárnyi területet jelöltek ki az Állatkert számára. Ezt a területet azonban olyan sokszor megcsonkították, hogy alig száz év alatt kevesebb, mint 11 hektárra zsugorodott. Az első olyan változás, amely végre nem csökkentette, hanem növelte a kert területét, 2014-ben történt. Azóta több lépésben bő 7 hektárral sikerült az Állatkertet gyarapítani. Ezeken az új területeken alakítjuk ki a Holnemvolt Várat, a Pannon Parkot, a Hermina Garázst, illetve az új kiszolgáló zónát is.

Előzmények

Az elmúlt negyedszázadban az Állatkert számos sikeres fejlesztést valósított meg az intézmény klasszikus területén. Szinte az összes létesítmény újjászületett, s az intézmény szakembergárdája jelentős tapasztalatot szerzett a fejlesztések terén.

Mi készül az új területen?

A fejlesztési területen négy fő fejlesztési programot valósítunk meg. A Holnemvolt Várat és a Pannon Parkot mint korszerű, komplex és nagyvonalú állatkerti bemutató létesítményeket, valamint a Hermina Garázst és egy új kiszolgáló zónát is.

Szakmai háttér

A fejlesztési elképzelések kigondolása során figyelembe vettük az Állatkert fejlesztési igényeit, a közönség kívánságait, a fenntarthatóság szempontjait, az állatkerti szakma fejlődésének legújabb irányait és az új terület adottságait is.