Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Állatorvosi állomás

Az Állatkert új állatorvosi állomása az Irányítási Központhoz csatlakozó földszintes melléképületben kapott helyet, amely épület eredetileg a ligeti rendőrkaszárnyához kapcsolódó istállónak épült. Az elmúlt 25 évben az ISZKI Országos Toxikológiai Intézete által használt létesítményt 2016 nyarán vettük át, majd a szükséges felújítást és átalakítási munkálatokat követően állatorvosaink 2017 februárjában vehették birtokba.

Az állatorvosi állomáson külön vizsgálót, műtőt, előkészítőt és labort, röntgenhelyiséget, kórbonctani helyiséget, gyógyszerszobát és több munkaszobát is kialakítottunk. Ezekre annál inkább szükség van, mivel az Állatkert állategészségügyi csapata nemcsak az intézmény saját állatainak egészségvédelmével foglalkozik, hanem a természetvédelmi mentőmunka keretében évente közel kétezer mentett állat ellátásáról is gondoskodnak az itt dolgozó szakemberek.

Az állatorvosi állomás ezt megelőzően a gazdasági udvar egyik épületében működött, amelyet eredetileg kocsiszínnek építettek, a távolabbi múltban pedig volt olyan időszak is, amikor a mostani Xántus János-ház végében, a Főkapu egyik melléképületében, sőt a jelenlegi Makiházban volt az állatkerti állatorvosok állomáshelye.