Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Ősz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Vurstli, Angolpark, Vidámpark

Az a terület, amelyen az elkövetkező években a Pannon Parkot alakítjuk ki, illetve részben az is, ahol a Holnemvolt Vár létesítményei készültek, 2014-ben került az Állatkerthez. Előtte a Vidámpark működött ugyanitt annak 1950-es megnyitásától 2013-as bezárásáig. Még korábban, az 1910-től 1950-ig terjedő időszakban a terület egyik felét az Angolpark foglalta el, a másik rész pedig ugyanebben az időben a vurstli utolsó helyszíneként szolgált, de mivel ez a terület eredendően az Állatkerté volt, a vurstli vállalkozói bérleti díjat fizettek az Állatkertnek. 1910 előtt az Angolpark helyén egyszerűen magántelkek voltak (az Angolparkot létrehozó vállalkozók ezeket vásárolták fel), a vurstli helyén pedig az Állatkert telkének vége volt egészen annak alapításától, 1866-tól kezdve. Még előtte pedig faiskola volt a területen, azt megelőzőleg kialakítás alatt lévő park, a parkosítás előtt pedig szántóterület, kaszálórét és legelő volt itt egészen az Árpád-korig visszamenőleg.

A terület történetének áttekintése

Ötven éve a Vidámpark, száz éve az Angolpark és a vurstli, százötven éve az Állatkert és néhány magántelek, kétszáz éve rendezés alatt álló Városerdő volt ugyanitt.

Vurstli

A mutatványos vállalkozók számára a Városligetben kijelölt terület pontos helye sokat változott az idők során. Az utolsó helyszín a 20. század első felében a mi területünkön volt.

Angolpark

Az 1910 és 1950 között működött Angolpark a maga korában igen korszerű szórakoztató komplexumnak számított, s tényleg előfordult, hogy nevet kellett váltania.

Vidámpark

A Vidámparkot az egykori vurstli és az Angolpark területein 1950-ben hozták létre a moszkvai Gorkij Park mintájára. A szórakoztató intézmény 2013-ig működött ezen a helyen.