Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Ősz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Hírek, események

Arun utazása2023. szeptember 8.

Sokan érdeklődtetek Arun, a fiatal elefánt költözéséről, így legújabb kisfilmünkben erről számolunk be. Persze Budapesten sem maradtunk elefánt nélkül: Arun szülei, Angele és Assam, illetve Arun öccse, a kis Samu továbbra is várja a közönséget!

Néhány információ az elefántcsaládról2023. szeptember 6.

Amióta Arun, a nagyobbik elefántgyerek elutazásáról hírt adtunk, sok kérdés érkezik hozzánk. Szeretnénk veletek néhány információt megosztani kérdéseitek nyomán.

Segít az Állatkert2023. szeptember 3.

Karitatív munkát végző partnereinkkel együttműködve hétfőn Törökország földrengés sújtotta területeiről érkezett fiatalokat, kedden pedig Ukrajnából Magyarországra menekült családok gyermekeit fogadtuk az Állatkertben.

Élenjáró őssejtterápia idős anyagorillánknál2023. augusztus 29.

A gondoskodásnak hála az állatkerti állatok tovább élnek vadon élő fajtársaiknál. Ez a helyzet gorilláknál is. Idős anyagorillánk korral járó ízületi problémáinak kezelésére őssejtterápiát alkalmaztunk a Sheffieldi Egyetemmel együttműködve.

Arun utazni készül2023. augusztus 24.

A kis Samu bátyja, a szintén nálunk született Arun lassan eléri a hatéves kort, így itt az ideje, hogy elhagyja a szülői házat. Jövendő lakhelye a Szegedi Vadasparkban lesz, ahová jövő hónapban fog elutazni.

Széchenyi Dayspalm & VIP Esti Séta a Fővárosi Állatkertben2023. július 31.

Egész napos kikapcsolódást kínál a Széchenyi Dayspalm & VIP Esti Séta a Fővárosi Állatkertben kombinált jegy, 2023. augusztus 8-ára.

Búcsú Nivától2023. július 31.

Niva, közkedvelt, idős tigrisünk néhány nappal ezelőtt távozott az árnyékvilágból. 13 éven át volt Állatkertünk lakója, s ez idő alatt öt kölyköt nevelt fel. Nemcsak munkatársaink szívébe lopta be magát, látogatóink között is sok rajongója volt.

Így segít az Állatkert2023. július 6.

Közhasznú feladataink között a társadalmi felelősségvállalást is fontosnak tartjuk. Már elindult a VakációZoo, Állatkertünk díjmentes tábora hátrányos helyzetű gyerekeknek, múlt hónapban pedig a hagyományos Áloméjt is megtartottuk.

Pénteken színes programokkal készül Szentivánéjre az Állatkert2023. június 22.

Szent Iván éjszakáján, 2023. június 23-án, pénteken 19:00 órától, a megszokott nyitvatartási időn kívül különleges hangulatú programokkal várja a látogatóközönséget a Fővárosi Állat- és Növénykert.

Ma van a Környezetvédelmi Világnap!2023. június 5.

A Környezetvédelmi Világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a fenntarthatóságra, újrahasznosításra, valamint a helyi, illetve a megújuló erőforrások használatára.