Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Egy megható üzenet 2022. szeptember 6.

Már beszámoltunk arról a szomorú hírről, hogy legidősebb zsiráfunk, Santana néhány napja végelgyengülésben elpusztult. Nem sokkal ezután egy rajzolt zsiráfportrét találtunk a Szavannaház egyik ajtajára tűzve, „Nyugodj békében, Santana” felirattal.

Az Állatkerti zsiráfcsapat legidősebb tagja, a 26 éves, tehát már meglehetősen idős Santana néhány nappal ezelőtt végelgyengülésben elpusztult. Nem sokkal azután, hogy a szomorú hírt bejelentettünk, a Szavannaházban dolgozó gondozók egy rajzolt portrét találtak a nézőtérről a gondozói térbe nyíló egyik ajtóba tűzve. A rajz készítője azt is ráírta a papírra, hogy „Nyugodj békében, Santana!"

A gesztus meghatotta munkatársainkat, így ki is tették a rajzot zsiráfoknak otthont adó Szavannaház takarmányelőkészítő helyiségében, az ott található hűtőszekrény ajtajára, odatűzve egy fotót is Santanáról. Azt talán mondanunk sem kell, hogy még a rajzot és a fotót rögzítő hűtőmágnesek is zsiráfosak...

Természetesen már Santana életében is tudtuk, hogy nagy rajongótábora van, akiknek – velünk együtt – most nagyon hiányzik. Hiszen nyugodtan mondhatjuk, hogy Állatkertünk legendás lakója volt. Annál is inkább, mivel az 1868 óta itt élt jó félszáz zsiráf közül Santana volt a legtovább a kertünk lakója.