Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Elhalasztjuk a Sérült Gyermekek Napját 2020. szeptember 3.

A résztvevők egészségének megóvása érdekében az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége és az Állatkert közösen döntött rendezvény későbbi időpontra halasztásáról.

A társadalmi felelősségvállalás fontos szerepet játszik Állatkertünk életében. Ennek szép példája a Sérült Gyermekek Napja, amelyet 1992 óta minden év szeptemberében megtartottunk az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségével (ÉFOÉSZ) közös szervezésben. Csaknem három évtizedes múltjával ez az ország egyik legrégebben létező, évről évre megrendezett, kifejezetten fogyatékossággal élő emberek számára meghirdetett rendezvénye.

Idén, 2020 szeptemberében már a 29. Sérült Gyermekek Napját rendeztük volna meg, ám a koronavírus járvány veszélye az ezzel kapcsolatos terveinket is érintette. A héten az ÉFOÉSZ és az Állatkert vezetése személyesen egyeztetett a rendezvény megtartásáról, illetve mérlegelte a koronavírus terjedésével összefüggő kockázatokat. Az egyeztetés során az a közös döntés született, hogy a programon részt vevők egészségének megóvása érdekében a Sérült Gyermekek Napja egy későbbi időpontban tartjuk meg. Arról, hogy erre pontosan mikor kerülhet sor, az ÉFOÉSZ és az Állatkert a koronavírus helyzet alakulását figyelembe véve fog majd közösen dönteni.

A Sérült Gyermekek Napjának elhalasztásáról szóló közös nyilatkozat, amelyet az ÉFOÉSZ részéről Gyene Piroska elnök, a Fővárosi Állat- és Növénykert részéről pedig Szabó Roland főigazgató-helyettes írt alá, itt olvasható el. A döntésről szóló beszámolót az ÉFOÉSZ saját honlapján is közzétette.

Bár sajnáljuk, hogy ezt a fontos és mindannyiunk szívének kedves eseményt el kell halasztanunk, úgy gondoljuk, a jelenlegi helyzetben ez a felelős döntés. Bízunk abban, hogy a körülmények minél hamarabb lehetővé teszik az elhalasztott rendezvény megtartását.