Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Elkezdődött a tanév az Állatkertben is 2022. szeptember 2.

Lelkes zoopedagógusaink az idei tanévre is változatos pedagógiai programkínálatot állítottak össze a tanulmányi csoportok számára. Az igénybe vehető pedagógiai lehetőséget október elsején nyílt napon mutatjuk be a pedagógusoknak.

Szeptember eleje az Állatkertben is a tanévkezdés ideje. Persze nem a gorillák és az elefántok ülnek be az iskolapadba (be sem férnének), hanem a tanulmányi csoportok, óvodások, általános és középiskolások csoportjai keresik fel Állatkertünket. Azért is, hogy jól érezzék magukat, de azért is, hogy gyarapítsák az élővilággal kapcsolatos ismereteiket. Nem kell pedagógiai végzettség ahhoz, hogy belássuk, milyen nagyszerű lehetőségeket kínál az Állatkert az élményeken keresztül történő tanulás, vagy éppen a megtanulandók szemléltetése terén. Hiszen eleven zsiráf vagy cápa nemigen akad az iskolai szertárakban.

Az oktatás, a nevelés, az ismeretterjesztés, illetve a környezettudatos szemlélet formálása a korszerű állatkertek fő feladatai közé tartozik. A mi Állatkertünk ennek a fontos küldetésnek nemcsak informális eszközökkel, így például az állatok kifutóinál elhelyezett információs felületekkel, táblákkal, interaktív játékokkal, vagy éppen az állatbemutatók, tréningek, látványetetések formájában igyekszik eleget tenni, hanem szervezett keretek között zajló zoopedagógiai tevékenységgel is.

Zoopedagógusaink az ide érkező tanulmányi csoportoknak izgalmas tematikus vezetéseket, továbbá úgynevezett állatasszisztált foglalkozásokat, illetve Zöldműhely néven ökológiai megközelítésű kreatív foglalkozásokat kínálnak, természetesen a gyerekek életkori sajátosságaihoz, az Óvodai nevelési alapprogramhoz, illetve a Nemzeti alaptantervhez igazodva. A pedagógusoknak emellett konzultációs lehetőséget, módszertani segítséget is biztosítunk.

Állatkertünk oktatási kínálatáról további részletek itt olvashatók.