Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Európai díjra jelölik az Állatkert hulladékcsökkentési programját 2020. március 31.

A novemberi Európai Hulladékcsökkentési Héthez kapcsolódóan szervezett tavalyi, kilenc napon át tartó programunkat a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége a legjobb hazai programnak találta, és európai díjra jelöli.

Állatkertünkről köztudott, hogy évek, sőt évtizedek óta komoly erőfeszítéseket teszünk annak érdekében, hogy napi működésünk minél zöldebb, minél inkább környezetbarát legyen. A termálhő alapú fűtési rendszer kiépítésétől a PET palackok száműzéséig sokféle zöld fejlesztést valósítottunk meg, és továbbiak is folyamatban vannak.

Azonban nemcsak az a fontos, hogy a mi saját működésünk minél kevésbé terhelje a környezetet, hanem az is, hogy példát mutassunk, és hogy a széles nyilvánosság figyelmét is felhívjuk, mi mindent tehetünk a mindennapokban egy zöldebb világért. Ennek a törekvésnek a jegyében csatlakoztunk az Európai Hulladékcsökkentési Hét kezdeményezéséhez, amelyhez kapcsolódóan 2019 novemberében kilenc napon át tartó programmal vártuk a nagyközönséget, a családoktól az óvodás és iskolás csoportokig.

Ebben a kampányban egyébként – a mi Állatkertünkkel együtt – összesen 30 ország vett részt 16570 különböző akciókkal. A magyarországi regisztrált résztvevők, illetve az általuk szervezett, a hulladékcsökkentésre ösztönző szemléletformáló programok száma 410 volt. A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége, amely az Információs és Technológiai Minisztérium Támogatásával az Európai Hulladékcsökkéntési Hét nemzeti koordinátori feladatait is ellátta, a „Nyisd ki a szemed, csökkentsd a szemeted!" szlogennel megvalósított hazai akciók közül minden kategóriában a hazai mezőny legjobbját jelölte az Európai Hulladékcsökkentési Hét Díjra.

>A vállalati kategóriában a hazai rendezvényes és akciók közül mi Állatkertünk programja érdemelte kis a legjobbnak járó elismerést, így intézményünk képviseli majd Magyarországot az európai mezőnyben. A díjakról a jelölések alapján várhatóan nyáron dönt majd a nemzetközi zsűri.