Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Köszönjük az 1% támogatást! 2022. szeptember 20.

A nemrég megkapott friss adatok szerint több mint 21 millió forinttal támogatták Állatkertünk közhasznú céljait mindazok, akik személyi jövedelemadójuk egy százalékát 2022-ben nekünk ajánlották fel. Ezúton is nagyon köszönjük!

Az Állatkert sok mindenre jó! Nagyszerű természetközeli szabadidős program, különösen a kisgyermekes családoknak, de minden más korosztálynak is, fontos színtere az oktatásnak, a természettudományos ismeretterjesztésnek és a környezeti nevelésnek, de közben jelentős természetvédelmi és tudományos munka is folyik itt. Sok közhasznú feladatot végzünk tehát, és ebben nagy segítséget jelent a nagyközönség támogatása.

Állatkertünket többféleképpen lehet támogatni. Már egy állatkerti látogatás is annak számít, hiszen minden látogatónk az Állatkert támogatója is egyben. Az is a támogatás egyik formája, ha valaki jelképesen örökbe fogadja kedvenc állatkerti állatát. És persze fontos támogatást jelent a személyi jövedelemadó egy százalékénak a felajánlása is.

A legutóbbi adóbevallási időszakban is arra kértük Állatkertünk barátait, hogy ha tehetik, és egyetértenek céljainkkal, adójuk egy százalékát nekünk ajánlják fel. Azóta már tudjuk, hogy ezt sokan meg is tették.

A nemrégiben megérkezett adatok alapján elmondhatjuk, hogy Állatkertünk közvetlenül 21.050.743 forint támogatást kapott a személyi jövedelemadó egy százalékának felajánlásából. Ehhez jön még hozzá az a 7.762.060 forintnyi támogatás, amely az Állatkerti Alapítványnak felajánlott egy százalékokból áll össze. Sőt, kifejezetten az Állatkertünkben folyó vadállatmentő munkára is érkezett 1.275.198 forintnyi támogatás az általunk életre hívott Magyar Madármentők Alapítványnak felajánlott egy százalékokból.

A hivatalos adatok szerint az adózók a személyi jövedelemadó ilyen módon felajánlható részével összesen közel 29 ezer szervezetet támogattak. Ez olyan sok, hogy ha mindet listába szednénk, oldalanként ötven szervezet nevének felsorolásával, akkor az egy csaknem hatszáz oldalas lista lenne. Az Állatkertnek közvetlenül felajánlott 21 millió forinttal a támogatási összegek szerinti sorrendben az 54. helyen állunk az említett csaknem 29 ezer szervezet között, ami az előbbi példában említett, hatszáz oldalas listán a második oldal tetejének felel meg. De ha az összes szja egy százalékos támogatást, a közvetlent, az alapítványit és a vadállatmentést támogatót mind összeadjuk, akkor az már a lista első oldalára is elegendő. Mindez számunkra azt mutatja, hogy a társadalom körében sokan ismerik Állatkertünk közhasznú céljait, és elég fontosnak tartják azokat ahhoz, hogy támogassanak is bennünket, még akkor is, ha természetesen sok más fontos közhasznú szervezet is létezik, amely szintén megérdemli a támogatást.

A fenti sorokkal nemcsak beszámolni szerettünk volna az szja egy százalék felajánlásából származó támogatások összegéről, hanem ezúton is szeretnénk mindenkinek megköszönni, aki támogatásával elősegítette, elősegíti Állatkertünk közhasznú céljainak megvalósítását! Igazán nagyon hálásak vagyunk a segítségért!