Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Több mint hétezren voltak a Sérült Gyermekek Napján 2022. szeptember 14.

Harmincadik alkalommal voltunk házigazdái az ÉFOÉSZ Sérült Gyermekek Napjának. A hétfőn megtartott eseményen összesen 7286 fő vett részt. A fogyatékossággal élő gyerekek, fiatalok és segítőik az ország minden tájáról érkeztek.

Rengeteg program, élmény és látnivaló várta a XXX. Sérült Gyermekek Napja résztvevőit, amelynek, mint 1992 óta minden alkalommal, idén is mi voltunk a házigazdái. Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségével (ÉFOÉSZ) együttműködésben megtartott rendezvényre 7286 fő jött el: fogyatékossággal élő gyermeket nevelő családok, illetve fogyatékossággal élő gyermekekkel, fiatalokkal foglalkozó intézmények csoportjai az ország minden tájáról.

Az állatos és növényes látnivalókon, élményeken, állattréningeken és látványetetéseken kívül sok más érdekes program, illetve színpadi fellépők is várták a résztvevőket. A hivatalos megnyitón Karácsony Gergely főpolgármester, Nyitrai Zsolt kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelős miniszterelnöki biztos, Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnöke, Bercse László, az ÉFOÉSZ társelnöke, valamint Szabó Roland, a Fővárosi Állat- és Növénykert operatív igazgatója mondott köszöntőt.

A Sérült Gyermekek Napjának célja 1992 óta minden alkalommal az volt, hogy egy különleges élményekkel teli, emlékezetes napot tölthessenek el nálunk a fogyatékossággal élő gyerekeknek, fiataloknak, és persze a segítőik is. De egyúttal az is fontos, hogy példát mutassunk.

Az 1990-es évek elején még kevés szó esett a társadalmi felelősségvállalásról, vagy arról, hogy hogyan csökkenthetjük azokat a nehézségeket, amelyekkel a fogyatékossággal élő embereknek szembe kell nézniük. Mi azonban ezt már akkor, sőt korábban is nagyon fontosnak tartottuk, hiszen a Sérült Gyermekek Napja nem is az első ilyen irányú kezdeményezés volt Állatkertünkben, és ma sem ez az egyedüli. Jó dolog, hogy ma már lényegesen többen figyelnek oda ezekre az ügyekre, s ha ebben esetleg annak is volt némi szerepe, hogy Állatkertünk példája másokat is inspirált, annak külön örülünk.

A legjobban azonban annak a sok boldog, mosolygó arcnak, csillogó szempárnak örültünk, amely mind azt mutatta, hogy a résztvevők ismét jól érezték magukat ezen a különleges eseményen.
Köszönjük mindenkinek, akik hozzájárultak a nap sikeréhez!