Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Visszatértek a természetbe az elárvult vadmacska kölykök 2019. november 12.

Három elárvult vadmacska kölyök kapott második esélyt. Az elmúlt hónapokban munkatársaink gondoskodtak róluk, most pedig visszakerültek a természetbe.

Kedden két fiatal mentett vadmacskát engedtünk szabadon Somogy megyében, egy a vadmacskák számára ideális élőhelyen. Az állatokat - eredetileg három kölyköt - nyár derekán találta meg Keszthely környékén a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság egyik munkatársa, anyjuk egy hálóba gabalyodva pusztult el. Az elárvult kölykök mindenképpen emberi segítségre szorultak, hiszen épp akkoriban kezdtek átállni a szilárd táplálékra. A kicsik előszőr néhány napot a Petesmalmi Vidraparkban töltöttek, majd Állatkertünk természetvédelmi mentőhelyére kerültek, ahol munkatársaink egészen mostanáig gondoskodtak róluk. A kölykökkel való fogkalkozás során persze fontos volt, hogy az állatok megfelelő vadságúak maradjanak, hiszen a túlságosan megszelídült vadmacskák nehezebben boldogulnának a szabad természetben.

A három vadmacska testvér - két nőstény és egy hím - közül kedden kettőt engedtünk szabadon, a harmadik állatnak viszont egy kicsivel hosszabb, több lépcsőből álló visszavadítási folyamat tűnik indokoltnak.