Nyitvatartás

H-P: 9:00-17:00 Sz-V: 9:00-17:30

Részletek>>>

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 3300 HUF Gyermek jegy: 2200 HUF

Hírek, események

Köszönjük az 1% támogatást!2022. szeptember 20.

A nemrég megkapott friss adatok szerint több mint 21 millió forinttal támogatták Állatkertünk közhasznú céljait mindazok, akik személyi jövedelemadójuk egy százalékát 2022-ben nekünk ajánlották fel. Ezúton is nagyon köszönjük!

„A hatalmas erdő” – a Brazil Nagykövetség fotókiállítása az Állatkertben2022. szeptember 15.

Október 21-ig láthatja a nagyközönség ezt a tegnap megnyílt különleges tárlatot, amelyet gyönyörű felvételeken keresztül mutatja be Brazília jellemző élőhelyeit, az ott élő flórát és faunát, valamint fenntartható gazdálkodást szolgáló projekteket is.

Több mint hétezren voltak a Sérült Gyermekek Napján2022. szeptember 14.

Harmincadik alkalommal voltunk házigazdái az ÉFOÉSZ Sérült Gyermekek Napjának. A hétfőn megtartott eseményen összesen 7286 fő vett részt. A fogyatékossággal élő gyerekek, fiatalok és segítőik az ország minden tájáról érkeztek.

Élményeken keresztül tanít az Állatkert2022. szeptember 9.

Legújabb kisfilmünkben elkötelezett zoopedagógusaink mutatják be, mi mindennel várjuk az óvodások, általános és középiskolások csoportjait, illetve, hogy mit kínálunk a pedagógusoknak, akik tanulmányi csoporttal keresik fel Állatkertünket.

Egy megható üzenet2022. szeptember 6.

Már beszámoltunk arról a szomorú hírről, hogy legidősebb zsiráfunk, Santana néhány napja végelgyengülésben elpusztult. Nem sokkal ezután egy rajzolt zsiráfportrét találtunk a Szavannaház egyik ajtajára tűzve, „Nyugodj békében, Santana” felirattal.

Elkezdődött a tanév az Állatkertben is2022. szeptember 2.

Lelkes zoopedagógusaink az idei tanévre is változatos pedagógiai programkínálatot állítottak össze a tanulmányi csoportok számára. Az igénybe vehető pedagógiai lehetőséget október elsején nyílt napon mutatjuk be a pedagógusoknak.

Santana emlékére2022. augusztus 29.

Ezt a hetet egy szomorú hírrel kell kezdenünk, a hétvégén ugyanis sajnos elhagyta az árnyékvilágot Állatkertünk legidősebb, és egyben Európa egyik legkorosabb zsiráfja, Santana, aki éppen negyedszázada volt kertünk lakója.

Állatkertek éjszakája 2022-ben is2022. augusztus 15.

Idén, augusztus 26-án este hét órától éjfélig változatos programokkal, érdekességekkel, éjszakai látványosságokkal várjuk a Fővárosi Állat- és Növénykert barátait.

30 éves az Állatkerti Alapítvány2022. augusztus 11.

Három évtizede még szokatlan volt az állatok jelképes örökbefogadása, ám az évtizedek alatt az Alapítvány fontos összekötő kapoccsá vált az legjobb barátainkkal, támogatóinkkal. A jubileumot retrobulival ünnepeljük.

Az oroszlánok világnapjára2022. augusztus 10.

Ma van az oroszlánok világnapja! Állatkertünkben 1873 óta foglalkozunk oroszlánokkal, az első kisoroszlánt Deák Ferenc szinte naponta látogatta. A közönség ma az oroszlánok ritka indiai alfaját láthatja Állatkertünkben.