Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hírek, események

Óriásvidránk családi élete Argentínában2022. január 21.

Alondra 2019-ben utazott Argentínába, hogy ott a veszélyeztetett óriásvidrák visszatelepítési programjában vegyen részt. Azóta már kölykei is születtek, akiket most az argentin barátainktól kapott felvételek segítségével be is tudunk mutatni.

Születésnaposaink Barcelonában és Dél-Afrikában2022. január 19.

A napokban két Budapestről elszármazott állat is születésnapját ünnepelte. Bömbi, az oroszlán – aki ma a dél-afrikai SanWild vadvédelmi központ lakója – 18 éves, Ebobo, a gorilla – aki a Barcelonai Állatkertben él – 22 éves lett.

A segítő Állatkert2022. január 13.

2021-ben is sok programban vettünk részt a társadalmi felelősségvállalás jegyében. Például élményeket és ismereteket adó táborokat szerveztünk hátrányos helyzetű gyermekeknek, és huszonkilencedszerre is házigazdái voltunk a Sérült Gyermekek Napjának.

Rekord a vadállatmentésben!2022. január 8.

Minden korábbi évet meghaladó számú mentett állat került be 2021-ben Állatkertünk vadállatmentő központjába. Munkatársaink 2624 emberi segítségre szoruló vadállatról gondoskodtak, a madaraktól a kisemlősökön át a foltos szalamandrákig.

2021-ben is sokat tettünk a biológiai sokféleségért2022. január 3.

Igyekszünk egyrészt bemutatni, hogy mi is az a biodiverzitás, másrészt a fenyegetett, veszélyeztetett, őshazájukban ritkulóban lévő fajok természetvédelmi célú szaporításával is hozzájárulunk a biológiai sokféleség megőrzéséhez.

Elpusztult a bükki szervál: covidos volt2021. november 27.

Pénteken elpusztult a Bükkben befogott és Állatkertünk természetvédelmi mentőhelyére kedden este beszállított szervál. Az állat boncolását még pénteken elvégezték, és a vizsgálatok megállapították, hogy halálát Covid19 koronavírus betegség okozta.

Biztonságban van a bükki szervál!2021. november 24.

Biztosan sokan hallottak róla, hogy Eger közelében, illetve Borsodnádasdon is láttak egy szabadon kóborló szervált. Az Afrikában honos macskafélét sikeresen befogták, és most már biztonságban van Állatkertünk természetvédelmi mentőhelyén.

Kék fénybe öltözött épületek a gyermekek világnapján2021. november 22.

Szombat este kék díszkivilágítást kapott az Állatkert főbejárata, valamint a készülő Biodóm is. Az UNICEF Magyarországgal együttműködve csatlakoztunk a világméretű kezdeményezéshez, amellyel a résztvevők a gyermekek jogaira hívják fel a figyelmet.

Budapestért díjat kapott a Magyar Madármentők Alapítvány2021. november 17.

Az Állatkertünkben zajló vadállatmentő munka az általunk életre hívott Magyar Madármentők Alapítvány égisze alatt zajlik. Ezt a munkát ismerte el a Fővárosi Közgyűlés a ma átadott Budapestért díj adományozásával.

Basil már úton van Prágába2021. október 27.

Ma délelőtt cseh barátainkkal útnak indult a Prágába Basil, Állatkertünk hím oroszlánja, aki egyébként hétszeres apukának számít. Most azért fog néhány hónapig Csehországban vendégeskedni, hogy az ott élő nőstények egyikével is legyenek közös utódai.